Gólová přetřelka ve prospěch Sedlecké rezervy

Bílé Podolí  – Ve 12. kole III. třídy na sebe narazily mužstva z horní poloviny tabulky. Proti sobě nastoupily rezervy Bílé Podolí B a VSB. V minulém zápase Bílé Podolí B remizovalo s Chotusicemi1:1, naopak VSB porazila doma Bratčice 3:1. Přestože VSB byla na šestém místě, ztrácela na druhé Bílé Podolí jen čtyři body, které měli na kontě 21 bodů. Nedělní zápas byl také bratrovražedný souboj v rodině Spáčilů. V dresu Bílého Podolí nastoupil Jan Spáčil a na druhé straně v barvách Viktorky hrál Jakub Spáčil.

 FC Bílé Podolí B – TJ Viktoria Sedlec B  3:5 (2:3)  

.

 

Obě mužstva předváděla útočný fotbal a tak skóre se měnilo jak na přesýpacích hodinách. Kobylky začaly kousat už úvodu zápasu. Již v 9. se útočník Chmelař po rychlé kombinaci před vápnem prosadil a střelou k bližší tyči a otevřel skóre. -1:0 Na inkasovaný  gól VSB odpověděla bleskově. V  14. min. útočník Gono nacentroval na zadní tyč, kam si naběhl osamocený záložník Ullman a z voleje levačkou ke vzdálené tyči angličákem vyrovnal na - 1:1 O tom že se nemá, faulovat útočníka Ďoubala u postranní čáry se před velkým vápnem přesvědčila i sama Podolská obrana. 26. min. po rozehrávce Ullmana z pravé strany před velkým vápnem napálil obránce Kolda míč tak parádně, že jeho střela letěla pod břevno a skončila v levém  horním růžku Červinkovy branky. – 1:2 Radost sedlických hráčů z jednobrankového náskoku však netrvalo dlouho, protože po půl hodiny hry bylo srovnáno, když selhal sedlecký ofsajd systém. Svojí druhou branku v zápase si  Chmělař připsal poté, co běžel sám na vybíhajícího brankáře Vokouna a hlavou ho přeloboval. - 2:2 Jenže Kobylky se z remízy moc dlouho neradovaly. V 35. min. Ullman si připsal druhou přihrávku, když hlavou prodloužil míč za sebe pro nabíhajícímu útočníkovi Gonovi, který se ve vápně vyhnul vybíhajícímu Červinkovi a levou nohou po zemi uklidil míč do sítě. - 2:3

 

I ve druhém poločase o branky nebyly nouze, protože oba soupeři nadále předváděli útočný fotbal. V 51. min. bylo potřetí v zápase srovnáno, když na Švábův rohový kop si zadní tyč naskočil obránce Kupka a hlavou uklidil míč o břevno za zády brankáře Vokouna. - 3:3. Následně kobylky měly dvě vyložené šance. Nejprve 53. min. tentokrát po trestném kopu Švába se na zadní tyč prosadil Ventlich, ale skluzem netrefil odkrytou sedlickou bránu. V 57. min. po centru Jansy se hlavou ve vápně prosadil volný Kraus, ale hlavičkoval na štěstí pro Viktorku jen do Vokounovy náruče. Takže se přihlásilo pravidlo Nedáš, dostaneš ! V 63. min. Svoboda rozehrál na krátko rohový kop na Vopatřila, ten z velkého vápna načechral balón do pokutového území, kde si na skočil Jakub Spáčil a hlavou uklidil míč do Červinkovy branky. – 3:4. O sedm minut později  na druhé straně se zachvěla sedlecká brána, když záložník Šváb z velkého vápna z trestného kopu orazítkoval břevno Vokounovy branky. V 76. min. Vopatřil před vápnem uvolnil Petra Němce, ten však v dobré příležitosti nepřekonal gólmana Červinku, protože jeho střelu vyrazil na roh. V 86. min. záložník  Vopatřil jsi  na polovině  domácích obhodil  Švába a kolmou přihrávkou poslal do brejku útočníka Gona, který stejně jako Chmelař, ale nohou přehodil na vápně stojícího gólmana Červinku . - 3:5 Michal Gono si v utkání připsal druhý zásah. V samém závěru se mohl také střelecky prosadit Jan Spáčil, ale ten zvolil zpětnou přihrávku na střídajícího Doubka. Který sice vystřelil, jenže z brankové čáry vykopával Jakub Spáčil. Mužstvo Viktoria Sedlec tentokrát B tým po druhé v sezóně vyhrála v Bílém Podolí 5:3.

  

 

FC Bílé Podolí B –  TJ Viktoria Sedlec B  3:5 (2:3)

rozhodčí: Dupal

branky : 9.30. Chmelař, 50. Kupka - 35. 86. Gono, 14. Ullman 26. Kolda. 63. Spáčil

 Bílé Podolí B: Červinka – Kraus, Kupka, Šilha, © Heřmanský – Jansa, Šváb, Jan Spáčil,Ventlich – Stoček, Chmelař

Viktoria Sedlec B:  Vokoun – Kolda, Andrašík ©( 62 Novák) Jakub Spáčil Svoboda, – D.

Košátko,Vopatřil ( 90.A. Košátko )Tvrdý, Ullman (46. Němec)  – Ďoubal  Gono  Trenéři : Vopatřil, Ullman