Viktorka nepotvrdila roli favorita a poprvé na jaře prohrála

Kutná Hora – Kvůli „sněhové kalamitě“ Viktoria Sedlec odehrála svůj první mistrovský zápas, ne na svém hřišti, ale na umělé trávě v Kutné Hoře, kde přivítala mužstvo FK  Uhlířské Janovice.

Viktoria Sedlec - Uhlířské Janovice B  0:1 (0:0)  

. Už od úvodních minut začala Viktorka náporem. Již ve 2. min. záložník Michal Ivičič z velkého vápna orazítkoval levou tyčku Mejstřikovy brány. Především oba soupeři hrozili v prvním poločase standardními situacemi, ale oběma týmům chyběla v zakončení buď přesnost, či razance. V 9. min. obránce Vavřina chtěl z trestného kopu ze střední vzdálenosti ohrozit gólmana Mejstřika, ale jeho pokus skončil v ohrané síti za bránou hostů. Podobně o dvě minuty později na druhé straně z velkého vápna rozehrál Vladislav Svoboda, jenže jeho zahraný trestný kop skončil také vysoko nad branku gólmana Šilhána. Viktorka po většinu první poločasu držela míč na svých kopačkách, ale byl to soupeř, který hrozil z protiútoků. 

 

V 17. min. Uhlíři zahrozili z protiútoku, poté, co se ve velkém vápně do dobré příležitosti dostal útočník Martin Svoboda, ale jeho střelu zneškodnil pohotovým zákrokem gólman Šilhán. V 19. min Viktorka měla další šanci. Jenže dopravit balón do sítě gólmana Mejstřika byl i problém pro L. Pospíšila, který po faulu L. Tvrdého z velkého vápna z trestného kopu minul těsně levou šibenici Mestřikovy branky. V 24. min. bylo rušno před sedleckou brankou, když obránce Vavřina před velkým vápnem zatáhl za záchrannou brzdu poté, co se do velké příležitosti dostával útočník Hošta. Ladislav Svoboda z velkého vápna trefil jen připravenou stojící zeď. O minutu později Viktorka na druhé straně zahrozila rohovými kopy. Zahraný Volencův rohový kop prosvištěl malým vápnem až M. Jelínkovi, který sice v pádu vystřelil, ale jeho pokus vyrazil Mejstřik na roh. Po dalším Volencově rohu a přihrávce M. Jelínka se ve vápně k zakončení dostal L. Tvrdý, ale jeho pohotovou ránu„ malá domů“s přehledem Mejstřik kryl, protože  postrádala razanci.  

 

I ve druhém dějství Viktorka začala aktivně. V 56. min kapitán Zdychynec z velkého vápna z trestného kopu trefil sice branku hostů, ale technický pokus skončil Mejstřikově náruči. O minutu později na druhé straně Uhlíři vyslali varování. Útočník Martin Svoboda z hranice šestnáctky svojí střelou zaťukal na levou tyč Šilhanovy branky. V 65. min. po Hvězdově centru se málem k zakončení ve vápně dostal L. Pospíšil, ale před Mejstřikem míč dobře netrefil. V 66. min. Uhlíři nečekaně udeřili. Po Zadražilově od kopu a hlavičce Hošty se do brejku dostal Martin Svoboda a z velkého vápna podél gólmana Šilhána vsítil vedoucí branku. 0:1 V samém v závěru Viktorka vsadila vše na útok. A když po centru Hvězdy  Gono hlavičkoval nad branku hostů, tak utkání skočilo výhrou Uhlířů 0:1.

 

 

Branka: 65. M. Svoboda. 

Rozhodčí: Pavel Čejka.

 ŽK: 28. Vavřina, 54. L. Tvrdý.

 

 Sedlec: Šilhán - M. Volenec, Jan. Vavřina (33. Pav. Mrštík, 72. Gono), Kožnar, Hvězda - Ivičič (57. Jak. Spáčil), L. Tvrdý, Zdychynec, Petr Mrštík - Jelínek, Pospíšil. Trenér Luboš Votava. 

U. Janovice B: Mejstřík - Zadražil, St. Hrbek, Blecha, Masarovič - Kalous, Veliký, Vl. Svoboda, D. Kulhánek - M. Svoboda (90. P. Kulhánek), Hošta. Trenér Rastislav Masarovič.