Kácov ve druhé půli sahal po vyrovnání, místo toho inkasoval ještě dvě branky

Sedlec - Druhý tým tabulky okresního přeboru - Viktoria Sedlec v 17. kole přivítal pátý AFK Kácov. Viktorka se sice ujala vedení 1:0, jenže ve druhé půli je mohly neproměněné příležitosti mrzet. Definitivně rozhodla, až když soupeř otevřel hru.
Sedlec - Kácov 3:0 (1:0) 

 .

 

Jako první zahrozili hosté, když se V. Štorch probíjel do pokutového území soupeře, jenže gólmana Šilhána z blízka překonat nedokázal. Na druhé straně odpověděl Gono, když mu míč přistrčil Pospíšil, jenže jeho rána se odrazila od tyče. Na dlouhé minuty si pak oba brankáři mohli dát pauzu, další šance se urodily až v závěru prvního poločasu: Ve 33. min. Zdychynec poslal dlouhý pas na polovinu Kácova, Pospíšil se dostal za obranu a situaci mu ještě usnadnilo nedorozumění Pospíšila s gólmanem Vernerem - 1:0.

Domácí mohli své poločasové vedení ještě zvýraznit. Ivičič našel za obranou soupeře Volence, který pálil nad, o chvíli později Hvězda centrem našel úplně volného Pospíšila, který hlavičkoval jen do náruče brankáře Vernera. Toho přinutil jít na zem dobrou ránou Pospíšil, gól ale nepadl ani po kombinační akci Sedlce, kterou zakončil přihrávkou Ivičič a u zadní tyče v pádu Volenec, který mířil opět nad.

V 50. min. mohl vedení Sedlce pojistit Gono: Připravil o míč gólmana Vernera, který váhal s rozehrávkou, kácovský gólman pak své zaváhání ale napravil. V následujících minutách jakoby domácí znejistili, Kácovští se tlačili na jejich polovinu, výsledkem byl v 67. min. zmatek v sedlecké šestnáctce po trestném kopu, který ukončil tvrdou ránou Berky, ovšem gólman Šilhán míč vyrazil. Domácí fanoušci si mohli oddechnout v 79. min.: Trestný kop Volence Verner podběhl, míč se odrazil k Jak. Spáčilovi, který ho uklidil do sítě - 2:0. Riskantní hra na tři obránce Kácovu nic nepřinesla, naopak Pospíšil v nastaveném časez brejku upravil na konečných 3:0.

"Vítězství jsme utrpěli," poznamenal sedlecký trenér Luboš Votava. "V prvním poločase jsme měli dvě, tři šance a nastřelili tyč, celou druhou půli jsme se ale klepali," zdůraznil a dodal: "Až teprve když to hosté vzadu otevřeli a vytáhli to na tři útočníky, dali jsme dva góly."

Hostující trenér Miroslav Jelínek postrádal u svých hráčů více důrazu v osobních soubojích. "Hlavně v první půli jsme prohrávali osobní souboje, chyběl důraz," upozornil a pokračoval: "Tak jsme dostali také první gól, když jsme po výkopu nepodstoupili dva souboje. Ve druhém poločase jsme trochu ožili, ale bez šance. Inkasovali jsme trochu smolnou branku, když se míč nešťastně odrazil k soupeři před prázdnou bránu."

Branky: 33., 90.+3 Pospíšil, 79. Jak. Spáčil
Rozhodčí: Jaroslav Sahula
ŽK: L. Pospíšil, Jan Vavřina, Ivičič - Soucha, Hrabánek, J. Pospíšil.
Sedlec: Šilhán - Jan Vavřina, Zdychynec, Kožnar, Hvězda - Ivičič (75. Vrba), L. Tvrdý, M. Volenec (90. D. Košátko), Jak. Spáčil - L. Pospíšil, Gono (52. Mich. Jelínek).   Trenér Luboš Votava
Kácov: Verner - Berky (80. Marhan), Novotný, J. Pospíšil, Soucha - Blažek, Š. Štorch, Pana, Hrabánek - Páleník, V. Štorch.     Trenér Miroslav Jelínek.