Viktorka i napodruhé veze vítězství z Kaňku, tentokrát v 1. kole OP

SK Sokol Kaňk - TJ Viktoria Seldec  2:3 (1:2)


Kaňk –  Na úvod sezóny bylo na programu  šlágr kola. Loňský účastník III. třídy TJ Sokol Kaňk, který skončil na druhém postupovém místě přivítal doma vítěze okresního přeboru TJ Viktoria Sedlec.  .

Již úvodu zápasu obě mužstva na obou stranách zahrozila. Jako první to byl středopolař Kaňku J. Výborný, který vystřel ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus skončil ochranné síti za sedleckou brankou. Naopak na druhé straně Viktorka byla blízko gólu, protože ve 2. min. po rohovém kopu Volence z pravé strany se na přední tyči prosadil kapitán Zdychynec, ale hlavičkoval těsně vedle pravé tyče J. Pospíšilovy branky.  Ve 4. min. Viktorka trestala nedůslednost v soupeřově obraně poté, co záložník Volenec přízemní nahrávkou z pravé strany napříč vápnem oslovil nabíhajícího Hvězdu, který využil nedorozumění mezi obráncem -  gólmanem a střelou z malého vápna ke vzdálené tyči otevřel skóre. - 0:1 V 10. min. po faulu na Výborného rozehrál trestný kop z pravé strany Mandík a chytře sice obstřel sedleckou zeď, ale na přední tyči gólmana Vokouna nepřekvapil. V sobotu na Kaňku se Radek Vokoun přesvědčil, že má dobře postavené tyče, protože o minutu později mohlo být z pohledu Kaňku vyrovnáno, ale z vápna útočník Michal Pavlík ranou orazítkoval spojnici sedlecké branky. I na druhé straně se ve 20. min. kopala standardní situace, ale Zdychyncův pokus z velkého vápna skončil ve zdi. Ve 23. min. opět zazněla branková konstrukce, když z levé strany nacentroval Hvězda a obránce Koblischke jsi málem srazil jeho centr do vlastní branky, ale na štěstí v cestě stála kaňkovská tyč Pospíšilovy brány.  Až v samém závěru prvního poločasu se diváci dočkali gólů a to na obou stranách. V 41. min. útočník J. Horký se ve vápně prosadil a ranou do horního růžku Vokounovy branky vyrovnal na 1:1. Kaňkovští diváci se dlouho neradovali vstřeleného gólu, protože Viktorka hned po rozehrání se ujala vedení. Ve 44. min. záložník Volenec uvolnil na levé straně Hvězdu, který centrem našel ve vápně nabíhajícího útočníka Pavla Mrštíka, který hlavou upravil na poločasový výsledek 1:2 pro Viktorku.

 

Hned pozměně stran se ke slovu dostali Pospíšilové. V 50. min. po centru Pavla Mrštíka se ve vápně hlavou prosadil L. Pospíšil, ale jeho nepříliš razantní hlavička skončila v náruči kaňkovského brankáře J. Pospíšila. Po hodině hry se po přihrávce Wágnera ve vápně do zakončení dostal Čížek, ale jeho pokus vyrazil brankář Vokoun na roh. Ve druhém dějství oba soupeři hrozili po standardních situacích. V 62. min. po Spáčilově trestném kopu z levé strany se ve vápně uvolnil střídající Jelínek, ale nadvakrát gólmana J. Pospíšla nepřekonal. O minutu později na druhé straně se ke standardní situaci postavil záložník Mandík, ale jeho pokus z velkého vápna skončil mimo sedleckou bránu. V 73. min. se kaňkovská obrana přesvědčila na vlastní oči, že dávat prostor ve vápně útočníkovi Jelínkovi se nevyplácí, protože po centru Hvězdy se na malém vápně uvolnil Jelínek a střelou po zemi zvýšil na 1:3. Závěr zápasu patřil Kaňku. V 76. min. si gólman Vokoun připsal na konto zákrok poté, co vytěsnil pohotovou bombu J. Výborného z trestného kopu. V 80. min.Kaňkováci snížili, když po standardní situaci se na vápně prosadil Čížek a hlavou snížil na - 2:3. V 85. min Kaňkovští hráči byli blízko k vyrovnání. Nejprve brankář Vokoun opět vyrazil Vyborného nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti na rohový kop.  Po Čížkově rohu z pravé strany se málem k hlavičce dostal záložník Koten, ale jeho centr na štěstí pro Viktorku skončil v autu. TJ Viktoria Sedlec porazila v předměstském derby Kaňk 3:2.

 

 

Branky: 41. J. Horký, 80. Čížek – 4. Hvězda, 44. Pav. Mrštík, 73. Jelínek

 

ŽK 64. J. Poul, 65. Pa. Mrštík – 35. Zahajský, 60. M. Horký, 60. J. Výborný, 77.J. Pospíšil, 88. Pavlík,

Rozhodčí: Čejka

Diváci: 110
Kaňk: J. Pospíšil – Zahajský (68. Černý), Koblischke, M. Horký, Wágner – Čížek, Koten, J. Výborný, Mandík (76. Kubánka) – Pavlík, J. Horký. Trenér Roman Výborný
Sedlec: Vokoun – J. Poul (65. Ďoubal), Kožnar, Zdychynec, Svoboda – Volenec, Vrba (51. Jelínek), Jak. Spáčil, Hvězda – L. Pospíšil, Pav. Mrštík. Trenér Luboš Votava.