Viktorka prohrála derby s Malínem

Sedlec - V 16. kole bylo na programu předměstské derby, ve kterém doma TJ Viktoria Sedlec přivítala TJ Sokol Malín.  V předešlém kole ve Vrdech Viktorka v devíti lidech vybojovala bezbrankovou remízu, naopak Malín doma nezaváhal a porazil vysoko Zbýšov 4:0.

TJ Viktoria Sedlec před zápasem postrádala tyto hráče Kožnara, Jelínka, Hvězdu, Ivičiče, Vrbu, Tvrdého, a J. Poula. Aby toho nebylo málo pro trenéra Luboše Votavu a tým Viktorky se před zápasem omluvil brankář Radek Vokoun, takže se do branky postavil Zbyněk Zdychynec.

Trenéru Vojtíškovi se omluvili tito hráči: Šťastný, Husa, Rezler a T. Vojtíšek  

TJ Viktoria Sedlec – TJ Sokol Malín 3:4 (1:1) 

.

  Už od úvodních minut Viktorka tahala v zápase za kratší konec provazu. Protože už ve 4. min. útočník O. Vojtíšek jsi z levé strany před velkým vápnem narazil míč s Mukařovským a střelou po zemi otevřel skóre - 0:1. Na úvodní střelenou branku Malína Viktorka odpověděla až v 17. min., když záložník Petr Mrštík uvolnil na levé straně útočníka Pospíšila a ten centrem ve skrumáži našel Pavla Mrštíka, který hlavou překonal vybíhajícího gólmana Opaska. 1:1. V prvním poločase obě mužstva hrála vyrovnaný fotbal. Viktorka střílela hodně ze střední vzdálenosti, ale střely v podání Vavřiny, Koldy nebo Gona  postrádaly přesnost, či razanci. Naopak hosté útočili po křídlech. Ve 32. min. po akci J. Vrby to v hledišti jen zahučelo. Po J. Vrbově přízemním centru míč proletěl napříč vápnem, jenže ani jeden z hráčů Malína nedokázal skluzem uklidit míč do sítě.  Naopak gól do šatny mohla nakonec vsítit Viktorka. Ve 43. min. záložník Gono vybojoval míč před vápnem a přihrál pod sebe nabíhajícímu Pavlu Mrštíkovi, ten však ve vápně trestuhodně překopnul branku.

 Ve druhém dějství oba soupeři předváděli útočný fotbal a branky nebylo nouze. Hned po změně stran se gólman Zdychynec  v brance zapotil. Nejprve v 51, min. brankář Zdychynec zlikvidoval  Stočkův zahraný rohový kop, který mířil rovnou do branky a vyrazil jej na velké vápno. O minutu později  Zdychynec pro změnu z brankové čáry vykopával O. Vojtíškovu ránu z vápna. Ovšem v 54. min. Viktorka už kapitulovala poté, co byla potrestána za nedůslednost v obraně, když před velkým vápnem útočník O. Vojtíšek přihrál Hylskému a ten střelou po zemi placírkou upravil na - 1:2. V 64. min. záložník Mukařovský jsi na levé straně před velkým vápnem došel pro faul a následně kapitán Stoček z trestného kopu technickou střelou pod břevno překonal brankáře Zdychynce na - 1:3 Jenže to nebylo z pohledu Malína vše. V 69. min. po L. Krausově centru z pravé strany se k míči dostal útočník Janoušek a ten přes tři bránící protihráče z velkého vápna zvýšil na - 1:4 Jak se později ukázalo, Janouškova trefa byla vítězná. Ale Viktorka odpověděla hned po rozehrání. V 71. min. střídající Spáčil našel ve vápně záložníka Gona a ten rybičkou snížil na - 2:4  V 88. min. se Viktorce podařilo snížit na rozdíl jedné branky, když se do brejku dostal kapitán Jan Vavřina a tvrdou ranou propálil brankáře Opaska - 3:4 V samém závěru Viktorka vsadila vše na útok i s gólmanem Zdychyncem, ovšem vyrovnávací branky se Viktorka nedočkala. Viktorka tak prohrála derby s Malínem 4:3.

 

 

TJ Viktoria Sedlec – TJ Sokol Malín 3:4 (1:1)

Rozhodčí:  Culka , Herink, Bohuňek

Branky : 17. Pavel Mrštík, 71. Gono, 88. Vavřina – 4 O. Vojtíšek, 54. Hylský, 64.  Stoček, 69. Janošek

ŽK : 67. Ďoubal – 89. Janoušek

TJ Viktoria Sedlec: Zdychynec – Hyka, Vavřina ©, Ďoubal, Pavlík –  Pa. Mrštík, Volenec (70. M. Poul) , Kolda, Gono (60. Spáčil) Pe. Mrštík – Pospíšil (79. Košátko)

 TJ Sokol Malín: Opasek – J. Kraus (80. Poklop), Stoček ©, Novotný, Hýlsky –  L. Kraus, Rathauz, J. Vrba, Mukařovský, O. Vojtíšek( 69. Řepa) Janoušek