Volenec zařídil dvěma brankami výhru nad Spartou KHB

Sedlec – Ve 2. kole bylo na programu šlágr kola. V předměstském derby TJ Viktoria Sedlec přivítala na svém hřišti Spartu KHB. Na úvod sezóny se oba soupeřům dařilo rozdílně. TJ Viktoria Sedlec zvítězila ve Zbraslavicích 1:0, když se o jedinou branku zápasu postaral Pavel Mrštík, naopak Sparta KHB  prohrála doma se Zručí nad Sázavou 1:2.

TJ Viktoria Sedlec – Sparta Kutná Hora B 

 

.

 

Diváci v první půlhodině hry moc šancí na obou stranách neviděli, protože oba soupeři dobře bránili před svým pokutovým územím. V prvním poločase Sparta KHB  držela míč na svých kopačkách a kontrolovala vývoj hry, ale do vyložené šance se nedostala, protože v útoku byla naprosto jalová.  Naopak Viktorka prorazila sparťanskou obranu ve 37. min. po centru Hvězdy z levé strany se ve vápně prosadil ve vzduchu záložník Volenec a hlavou otevřel skóre - 1:0  Ovšem to nemusela být poslední branka do poločasu.  Ve 40. min. po Ivičičově nákopu z poloviny hřiště se odražený míč dostal k útočníkovi Cimrovi, jenže z dobré pozice mířil vedle tyčky Stoupovy branky. Do gólové šance se dostal také útočník J. Kratochvíl, když  po Volencově rohu se ve vápně uvolnil a hlavou překonal gólmana Stoupu, ale z brankové čáry vykopával obránce O. Černý. Ve 42. Po rychlé kombinaci Cimr- Pe. Mrštík před velkým vápnem se málem dostal Pe. Mrštík do zakončení, ale obránce Kopecký na poslední chvíli míč odvrátil na roh.  Po následném rohu se na zadní tyči uvolnil opět Cimr, jenže hlavou netrefil odkrytou branku.

 

 

Obraz hry se ve druhém dějství nezměnil a nadále Sparta sice diktovala tempo hry, ale šance si vytvářela Viktorka. Hned po změně stran domácí mohlí vstřelit gól. Ve 48. min. Kratochvíl přihrál volnému útočníkovi Cimrovi, ale ten z vápna gólmana Stoupu nepřekonal. Sparta směrem dopředu byla bezradná, takže spoléhala na standardní situace. Snad nejvyloženější šanci celého zápasu měla Sparta KHB v 72. min, když se před velkým vápnem postavil stoper Filipec, ale z trestného kopu mířil jen do ochranné sítě za brankou Radka Vokouna. Naopak v 78. min. Viktorka udeřila brejku, když po přihrávkách Cimra, Hvězdy míč doputoval k Volencovi a ten z dvaceti metrů technickou střelou k pravé tyči upravil na - 2:0  O poslední branku zápasu se postaral záložník Petr Mrštík. V 84. min. po nahrávce Kratochvíla Petr Mrštík vystřelil ze stejné pozice jako Volenec a tvrdou střelou k pravé tyči nedal šanci Stoupovi a upravil na konečných -  3:0 Viktorka podala kolektivní výkon nejen směrem dopředu, ale i v obraně a zaslouženě porazila Spartu KHB 3:0.

 

TJ Viktoria Sedlec – Sparta Kutná Hora B  3:0 (1:0)

Branky: 37. a 78. Volenec, 84. Petr Mrštík

ŽK : 50. Gono, 70. Hvězda, 17. M. Král

Rozhodčí Uher, Starek, Klaus

Viktoria Sedlec: Vokoun – Gono, Vavřina, Kožnar (30. Dostál, 60. Pa. Mrštík), Pavlík – Ivičič (45. Hyka). Petr Mrštík, Volenec, Hvězda,  - Kratochvíl (86. Košátko), Cimr.  Trenér Luboš Votava

Sparta Kutná Hora B  - Stoupa, Kopecký, Černý, Filipec, T. Pospíšil (45. O. Nedvěd) – Hačka (63. Hanousek), M. Král, Šesták (86. Kokeš), Michálek (75. Pudil), Krupička - Vodička (60. Kudláček). Trenér Pavel Král