Sedlecká rezerva otočila zápas v Paběnicích

Paběnice  - I v neděli Viktorka přijela do Paběnic, tentokrát se však utkaly rezervy obou mužstev. Sousedi v tabulce III. třidy na sebe narazili a to i se stejným počtem bodů. Čtvrté TJ Sokol Paběnice B se 4 body venku remizovaly s Kluky vysoko 5:5. Naopak pátá Viktoria Sedlec B porazila doma TJ Sokol Hlízov  3:2, když o výsledku rozhodl dvanáct minut před koncem Martin Volenec.

TJ Sokol Paběnice B TJ Viktoria Sedlec B 2:3 (2:2)

.

 

V prvním poločase Paběnice B spoléhaly na dlouhé balony za obranu nebo na standardní situace, naopak sedlecká reserva praktikovala kombinační fotbal. Již v 6. min. VSB si vytvořila první náznak šance. Po centru D. Košátka z levé strany se ve vápně prosadil osamocený  kapitán Ďoubal, ale hlavičkoval v záklonu nad. Ani B – tým neměl v neděli dobrý vstup do zápasu.  V 11. min. po trestném kopu M. Dvořaka z pravé strany se odražený míč v pokutovém území dostal Lebruškovi a ten tvrdou střelou k tyči Vokounovy branky otevřel skóre.  V 16. min. po nahrávce Ďoubala se před velkým vápnem dostal k zakončení L. Tvrdý, ale jeho střelu brankář Moc nadvakrát v náruči kryl. O tři minuty později brankář Moc svým výkopem poslal do brejku Mužátka, jenže ten z velkého vápna přestřelil svatyni gólmana Vokouna. V 26. min. VSB měla dobrou gólovou příležitost, kdy záložník Spáčil přihrávkou uvolnil na levé straně Svobodu, který centrem našel ve vápně Culka. Jeho zpětnou přihrávku do druhé vlny dostal  utočník Cimr, ten však pálil zatím vedle paběnické branky. Aby toho nebylo málo, sedlecká reserva podruhé v zápase inkasovala. V 27. min. obránce Kolda z otočky přihrál gólmanovi Vokounovi, kterému při zpracování balón odskočil od nohy a napadající útočník Mužátko se zmocnil míče a uklidil ho do prázdné branky – 2:0 Jenže na inkasovanou branku sedlecká rezerva odpověděla záhy.  Ve 30. min. poprvé zápase byla úspěšné spolupráce Spáčil – Cimr, když Spáčil před velkým vápnem za obranu Paběnic českou uličkou uvolnil útočníka Cimra, který podél gólmana Moce snížil na- 2:1 Ve 37 min. už bylo srovnáno poté, co D. Košátko centrem našel ve vápně Cimra, který hlavou přihrál na Spáčila a ten ke vzdálené tyči vyrovnal na 2:2, což byl také poločasový výsledek.

 

Hned po přestávce Viktoriáni otočili zápas. Ve 47. min. útočník Cimr postupoval středem hříště poté, co se předním otevřel prostor a Cimrova tečovaná rána ze střední vzdálenosti přes dva obránce skončila v poběnické síti - 2:3 Brankář Moc se na jeho střelu jen ohlédl. Děj hry se ve druhném poločase se spíše odehrával ve středu hřiště, kde bylo plno osobních soubojů. Paběnice ani ve druhém dějství nezměnily svůj styl hry a stále nakopávaly dlouhé balóny za obranu Sedlic. Jako v 52. min. se dostal do úniku záložník Flekal, ale z velkého vápna mířil hodně nepřesně. Po vstřelené brance se VSB sice stáhla ještě více do obrany, přesto držela míč na kopačkách a kontrolovala hru. V 76. min. s nepříznivým výsledkem se snažil něco udělat střídající Sochr, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti nebyl dostatečně razantní, proto jeho střelu brankář Vokoun s přehledem kryl. V samém závěru VSB mohla vsít další branku. V 85. min. Cimr vystřelil ze střední vzdálenosti a odražený míč se dostal Ullmanovi, jenž z levé strany poslal přízemný centr do vápna, kam si naběhl  obrace Kolda a prostřel gólmana Moce, jenže branka neplatila pro ofsajd. VSB porazila Paběnice B 3:2, když se na výhře v dresu Viktorky o dvě branky v zápase postaral Dalibor Cimr.

 

TJ Sokol Paběnice  B TJ Viktoria Sedlec B 2:3 (2:2)

Branky: 11. Lebruška  27.  Mužátko – 30., 47 Cimr  37. Spáčil

Rozhodčí: Havránek Josef

Paběnice B: Moc – Petrášek, Lebruška, Zeman, Kunášek – Novák (66. Sochr), Blahník, M. Dvořák, Urlich 45. Sedláček) – Flekal (55. R. Dvořák), Mužátko  

Viktoria Sedlec B: Vokoun – Bouma, Kolda, Vavřina, Svoboda – Culek (68. Ullman) Spáčil (78. Jiráň)  D. Košátko(92. Vopatřil),Tvrdý – Ďoubal ©, Cimr (87. Doležal)