Útočník Kratochvíl nedohrál utkání kvůli zlomené noze

Zruč – Ve šlágru kola na sebe narazily týmy z horní poloviny tabulky OP. V minulém kole vedoucí tým OP Jiskra Zruč nad Sázavou s 10 body porazila Chotusice venku 3:1. I třetí T Viktoria Sedlec s 10 body doma nezaváhala, když ve druhém poločase otočila zápas a po brankách Pavla Mrštíka, Cimra zvítězila nad mužstvem Vrdy 2:1. TJ Viktoria Sedlec vyhrála naposledy ve Zruči v roce 2005 – 2006, když se o jedinou branku zápasu postaral útočník Ladislav Neubauer. Jinak Viktorka naposledy bodovala ve Zruči 2008 – 2009, když utkání skončilo remízou 0:0. 

 Jiskra Zruč nad Sázavou – TJ Viktoria Sedlec 1:3 (1:1)

 

.

 

První poločas se odehrál za hustého deště, ve kterém nechybělo mnoho osobních soubojů na obou stranách. Už od úvodního hvizdu Jiskra začala náporem. Již ve 3. min. brankář Jón zasahoval, když z brankové čary vyrazil míč na roh poté, co rozehrál trestný kop obránce Jouza. Na mokrém trávníku zručtí fotbalisté lépe kombinovali, protože v 9. min. se dostali do vedení.  Po přízemním centru záložníka kapitána Petrů z pravé strany se na malém vápně zjevil dobíhající Viktora a otevřel skóre utkání. – 0:1 Naopak Viktoria Sedlec vycházela ze zabezpečené obrany a spoléhala se na standardní situace nebo na protiútoky. Jako 24. min. na Volencovu kolmici si za obranu Zruče naběhl záložník Cimr, jenže se nedostal do zakončení, protože vybíhající brankář Cudlin mu sebral míč z kopaček. Naopak na druhé straně Zruč mohla zvýšit své vedení, když po nahrávce Viktory se ve vápně prosadil útočník Koudela, ale z otočky vystřelil vedle pravé tyče Jónovy branky.  Ve 38. min. ještě než padla vyrovnávací branka, tak obránce Vavřina rozehrál trestný kop z půlky hřiště a gólman Cudlin měl co dělat, aby vyrazil jeho pokus na rohový kop. Ve 39. min. obránce Gono vystřelil ze střední vzdálenosti a odražený míč se dostal na kopačky útočníka Kratochvíla, který na malém vápně se obtočil kolem obránce a ranou po zemi překonal gólmana Cudlína –1:1 I Jaroslav Kratochvíl  protrhl svojí nepříznivou střeleckou bilanci, když po 247 minutách  v OP v barvách Viktorie Sedlec vsítil branku. Jenže Kratochvílova radost vyrovnávací branky netrvala dlouho. V 41. min. útočník Michal Váňa na pravé straně u našeho rohového praporku skluzem brutálně sejmul útočníka Jaroslava Kratochvíla a zlomil mu pravou nohu. Trenér Váňa se odvolával na to, že trefil míč a rozhodčí Josef Rejhoň vytáhl ze své kapsičky jen žlutou kartu!! Tady arbitr Rejhoň trestuhodně pochybil, když hráče Váňu potrestal jen žlutou kartu, přičemž Váňův zákrok byl slyšet přes celé hříště až na tribunu!

 

Hned pozměn stran Viktorka vsítila vedoucí branku. V 46. min. po Volencově trestném kopu z pravé strany se ve vápně před gólmanem Cudlínem prosadil Jelínek a hlavou dostal Viktorku do vedení. -1:2 O devět minut později záložník Hvězda z levé strany přízemní centrem oslovil na zadní tyči nabíhajícího Cimra, ten však netrefil odkrytou branku. Po hodině hry obránce Louda ze standardní situace z velkého vápna mohl vyrovnat, ale brankář Jón byl proti a jeho střelu vytěsnil na roh. Další příležitost Jiskra měla v 65. min., kdy útočník Kalouda se uvolnil před šestnáctkou a technickou střelou orazítkoval pravou tyčku Jónovy branky. V 70. min. Viktorka měla výhodu jednoho hráče v poli poté, co obránce Hájek šel podruhé žluté kartě předčasně do kabin. Tuto výhodu fotbalisté Sedlce využili až v 83. min, když levý obránce Kožnar vystihl špatnou rozehrávku na polovině hřišti a po samostatném úniku před velkým vápnem přehodil vybíhajícího gólmana Cudlína. Jenže Kožnarův lob přistál na levé tyčce Cudlínovy branky a dobíhající Cimr placírkou uklidil míč s přehledem do prázdné branky. - 1:3 TJ Viktoria Sedlec po devíti letech porazila Zruč venku 3:1

 

 

Jiskra Zruč nad Sázavou – TJ Viktoria Sedlec 1:3 (1:1)

Branky : 9. Viktora – 39. J. Kratochvíl, 46. Jelínek, 83. Cimr

ŽK: 12. Havel, 31. Hájek, 41.  M. Váňa, 81. Jouza, – 21. Jelínek, 73. Gono, 83. Košátko

ČK :70. Hájek

Rozhodčí Josef Rejhoň

Jiskra Zruč nad Sázavou : Cudlín – Z. Louda, Jelínek, Jouza,  Hájek – Havel(67.Brabec), Janda, Petrů,  Viktora –Koudala,  M. Váňa( 45. T. Louda, 83. J. Váňa)

TJ Viktoria Sedlec : Jón – Kožnar,Vavřina, Gono, Košátko –  Hvězda, Petr Mrštík, Volenec, Cimr . Kratochvíl( 45. Vrba), Jelínek (90. Culek)