Kutnohorské derby rozhodl svátečný střelec Pavlík

 

Sedlec – V druhém kole okresního přeboru bylo na programu kutnohorské derby. TJ Viktoria Sedlec doma přivítala předměstského rivala TJ Sokol Malín.  Na úvod sezóny podzimní části okresního přeboru TJ Viktoria Sedlec venku porazila FK Graffin Kácov B 4:3. Přestože Viktorka hrála po hodině hry o deseti, když byl vyloučen Volenec, tak dokázala uhájit těsný výsledek do konce zápasu. Naopak Malínu se nepodařil vstup do podzimní části OP, protože v předměstské derby doma prohrál KHB 0:3.

TJ Viktoria Sedlec – TJ Sokol Malín 1:0 (1:0)

 

.

 

V první půlhodině hry Viktorka měla herní převahu, držela míč na svých kopačkách, ale gólově se neprosadila. Naopak Malín vycházel ze zabezpečené obrany a vyrážel do protiútoků. Oba soupeři hrozili především trestními kopy. V 15. min. obránce Gono rozehrál ze střední vzdálenosti standardní situaci, ale jeho pokus letěl vysoko nad branku gólmana Staše. Ani Malín nebyl se svojí šancí pozadu. V 28. min. Husův zahraný trestný kop z pravé strany skončil v náruči brankáře Vokouna. O minutu později na druhé straně se ve vápně dostal do velké šance útočník Cimr, jenže centrovaný míč z pravé strany uklidil hlavou do rukavic gólmana Staše. V 31. min. záložník Pavel Mrštík byl faulován před velkým vápnem. K míči se postavil Hvězda, ale jeho technický pokus z trestného kopu odvrátila malínská zeď na rohový kop. Po následném Hvězdově rohu se ve vápně prosadil Pavel Mrštík, ovšem hlavičkoval těsně nad břevno malínské branky. Ještě do poločasu se nakonec Viktorce podařilo vsítit branku. V 41. min. útočník Gono ve vápně vybojoval nepřímý volný kop, který rozehrála dvojice Zdychynec - Cimr. Kapitán Zdychynec přiťuknul balón Cimrovi, který vypálil na brankáře Staše, ovšem odražený míč od malínské zdi se dostal k obránci k Davidu Pavlíkovi a ten z malého vápna vymetl pravou šibenici malínské branky. Pro Davida Pavlíka to byla životní trefa v barvách Sedlic!

 

Ve druhém dějství gólman Vokoun se pořádně zapotil v brance, protože jeho mužstvo se dostalo pod malínský tlak. Nejprve v 50. min. brankář Vokoun přehledem kryl Stočkův zahraný trestný kop z pravé strany. Následně o minutu později se do zakončení ve vápně prosadil Rathauz, ale gólmana Vokouna na brankové čáře nepřekonal. Další gólovou příležitost měl útočník Janoušek, když se po rohu J. Krause ve vápně uvolnil, ale hlavičkoval jen do ochranné sítě za brankou Vokouna.  V 63. min. na J. Krausův centr z pravé strany do vápna si naběhl útočník T. Vojtíšek, ale jeho střelu srazil obránce Kožnar. Poté dal osobě vědět dvakrát za sebou útočník Martínek. Nejprve v 75. min., když Martínek zahrál trestný kop, ale jeho pokus z velkého vápna postrádal razanci, takže Vokoun jeho míč s přehledem chytil. V závěru zápasu Malín mohl vyrovnat, ale Radek Vokoun byl proti. V 79. min., po trestném kopu  Stočka z pravé strany se odražený balón dostal k Martínkovi, ten sice pohotově vystřelil, ale na brankové čáře vše jistil výborný gólman Vokoun.

TJ Viktoria Sedlec – TJ Sokol Malín 1:0 (1:0)

 Branky: 41. D.Pavlík

Rozhodčí: Baroch

ŽK: 17. Zdychynec, 66. Ivičič, 74. Kožnar – 41. Stoček, 57. Kraus L. 80. Novotný, 89. T. Vojtíšek, 89. O. Vojtíšek.

  

Diváků: 130.

 

TJ Viktoria Sedlec: Vokoun – Pavlík, Kožnar, Vavřina, Ivičič – Hvězda (79. D. Košátko), Pa. Mrštík, Zdychynec(c), Vrba (50. Culek) – Cimr, Gono

 

 TJ Sokol Malín: Staš – Husa, Stoček, Novotný, Rezler – Janoušek, Kraus L. Rathauz,  J. Kraus( 86. O. Vojtíšek – Martínek, T. Vojtíšek