Viktorka přezimuje na druhém místě okresního přeboru

Sedlec – V posledním kole podzimní části okresního přeboru TJ Viktoria Sedlec přivítala TJ Sokol Chotusice. V minulém kole třetí Viktorka s 24 body v dramatické koncovce v předměstském derby s KHB porazila 4:3. O vítěznou branku se postaral kapitán Volenec. Za to jedenácté Chotusice s 11 body doma remizovaly s UJB 3:3.

TJ Viktoria Sedlec - TJ Sokol Chotusice. 4:0(0:0)

Už od úvodních minut se Viktoria Sedlec nastěhovala na polovinu soupeře a vytvářela si brankové příležitosti.  V 16. min. po Volencově centru z pravé strany si do vápna na přední tyč naběhl defenzivní záložník Lukáš Tvrdý, ale minul těsně vedle pravou tyčku brankáře M. Výborného. O pár minut později se do podobné příležitosti dostal záložník Hvězda, když si pro změnu naběhnul na zadní tyč,ale střelou po zemi mířil vedle brány gólmana Výborného. Útočnou snahu podpořili i obránci Viktorie Sedlec. Po půl hodině hry obránce Kožnar sklidil aplaus od diváků poté, co vypálil z půlky hřiště a jeho táhlá střela mířila pod břevno branky Chotusic. Gólman Výborný Kožnarův pokus nadvakrát kryl. Když se Chotusice v prvním dějství nedokázaly střelecky prosadit, protože narazily na dobře organizovanou obranu Viktorky a tak poločas skončil bez branek.

Ve druhém dějství Viktorka udeřila při standardních situacích. Skóre se měnilo hned po přestávce. V 50. min. po Volencově rohu z pravé strany si naběhnul do vápna osamocený stoper Brabec (o poločase chtěl střídat ještě tak učinil) a hlavou překonal gólmana Výborného – 1:0 Obrana Viktorky ukázala svým útočníkům, jak se střílí branky. Protože v 53. min. pro změnu obránce Gono se ve vápně prosadil a hlavou na přední tyči překonal gólmana Výborného po rohovém kopu Volence z levé strany – 2:0 V 62. min. Chotusice se přesvědčily o tom, že nechat tohoto hráče bez dozoru v pokutovém v území se opravdu nevyplácí, protože po Volencově trestném kopu z levé strany si do vápna naběhl obránce Gono a hlavou na zadní tyč podruhé v zápase překonal gólmana Výborného – 3:0 Pro kapitána Volence to byla třetí přihrávka na gól. O poslední branku zápasu se postarala dvojice útočník Pavel Mrštík a záložník Hvězda. V 64. min. záložník Hvězda na levé straně přihrávkou před vápnem uvolnil útočníka Pavla Mrštíka, který se individuálně uvolnil přes dva hráče a střelou o zemi podél gólmana uzavřel na konečných 4:0. V 73. min. po vzájemné potyčce Lukáš Tvrdý a Luboš Fedorovič šli předčasně do kabin, protože oba dostali červenou kartu. TJ Viktoria Sedlec doma zaslouženě porazila Chotusice 4:0 a umístila se na 2. místě OP.  

  

                                         

Sedlec - Chotusice 4:0 (0:0)
Branky:50. Brabec, 53., 62. Gono, 64. Pav. Mrštík.

Rozhodčí:Matěj Blatný.

ŽK:79. Kořínek, 31. Pulkert, 68. Pav. Mrštík – 51. M. Procházka, 68. J. Procházka, 61 Mar. Hubáček.

ČK:73. L. Tvrdý - 73. Lub. Fedorovič.

Diváků:40.

Sedlec:Jón - Brabec, Kubec, Kořínek, L. Tvrdý, Volenec ©, Pulkert, Kožnar (46. Kolda), Pav. Mrštík (70. Koriťák), Hvězda (84. Dostál), Gono.

Chotusice:M. Výborný - Lub. Fedorovič, M. Procházka (84. Mathes), Tuzar, J. Goliáš, Všetečka, J. Procházka, Žilka, Mar. Hubáček ©, R. Goliáš, D. Rolenec.