Viktorka rozhodla derby proti Kaňku už v prvním poločase

V 17. kole bylo na programu předměstském derby. Na stadiu Sedlec TJ Viktoria Sedlec přivítala TJ Sokol Kaňk.

TJ Viktoria Sedlec – TJ Sokol  Kaňk 4:1 (3:0) 

    Plné hlediště diváků na první branku zápasu nečekali dlouho, protože hned úvodu utkání se sedlečtí fotbalisté prosadili. Již v 1. min. Viktorka se dostala do vedení, když ve středu hřiště Pavel Mrštík našel na levé straně rozeběhnutého Jana Vavřinu, který přihrávkou po zemi levačkou oslovil nabíhajícího Petra Mrštíka. Ten v plném náběhu ve vápně střelou po zemi levačkou k tyči překonal brankáře Vokouna – 1:0 Viktorka svojí územní převahou a rychlým přechodem do útoku si vytvořila šance. Jako v 18. min. Viktorka opět trestala, když před vápnem Petr Mrštík zachytil špatnou rozehrávku od gólmana Vokouna a uklidil míč do prázdné branky – 2:0 Další gól padnul v 21. min., když po rohu Petra Mrštíka z pravé strany se ve vápně naběhnul zkušený stoper Brabec a hlavou na přední tyči zvýšil na 3:0. Po půl hodině hry se ke slovu dostali sourozenci Mrštíkové.  Po centru Petra Mrštíka se ve vápně dostal do dobré příležitosti jeho bratr Pavel, ale ten vystřelil těsně nad branku Vokouna. Poslední slovo prvního poločasu měli fotbalisté Kaňku. Nejvyloženější šanci hráči Kaňku měli v 45. min. poté, co záložník Vamberský zahrál z velkého vápna trestný kop, ale trefil stojící připravenou zeď Viktorky.

Po změně stran Viktorka měla další gólové příležitosti, ale ty neproměnila. Naopak o jedinou branku hostů se postaral deset minut před koncem Jan Růžička. Na konečných 4:1 upravil Gono z pokutového kopu. TJ Viktoria Sedlec porazila na domácím hříšti poslední tým OP TJ Sokol Kaňk 4:1   

Sedlec - Kaňk 4:1 (3:0)                                     
Branky:  1., 18. Petr Mrštík, 21. Brabec, 90. pok. kop Gono - 79. Růžička.

Rozhodčí:  Václav Pudil.

ŽK:  Kožnar, Kubec - Vokoun, R. Matz, M. Klatka, Zahajský.

Diváků:  90.

TJ Viktoria Sedlec:  Jón - Kožnar, Kubec, Kořínek, Jan Vavřina (60. Culek), Volenec (65. Hvězda), Petr Mrštík (73. Koriťák), Brabec, Pav. Mrštík (55. Jan Spáčil), Fitzbauer (46. D. Košátko), Gono.

TJ Sokol Kaňk:  Vokoun - M. Horký, Koten (46. Zahajský), D. Klatka, J. Horký, Černý, Růžička, R. Matz, P. Novotný, Vamberský, M. Klatka.