Útočník Vavřina otevřel skóre proti Pabenicím

Sedlec – Ve 3. kolo TJ Viktoria Sedlec doma na svém hřišti přivítala TJ Sokol Paběnice. V minulém kole předměstském derby Viktorka prohrála v Malíně 1:0. Viktorka odehrála utkání o devíti, když ze hřiště po červených kartách odešli Daniel Košátko a a Lukáš Dostál. Do branky A týmu se tak postavil Tomáš Rybák.

 TJ Viktoria Sedlec - TJ Sokol Pabenice 2:1 (2:1)

úvodních minut Viktorka si vytvořila územní převahu. Již v 10. min. se Viktorka dostala dovedení, když útočník Vavřina si ve středu hřiště vyměnil míč se záložníkem Tvrdým a následně se uvolnil středem vápna a střelou po zemi podél gólmana Černovského uklidil míč levé tyčce. V 25 min. to už bylo 2:0 pro Viktorku, když po Volencově rohu z levé strany se ve vápně prosadil na přední tyči útočník Pavel Mrštík a hlavou prodloužil za sebe, kde se před gólmanem Černovským objevil stoper Brabec a hlavou zvýšil na 2:0. Jenže Viktorka po půlhodině hry polevila aktivitě a soupeř začal vystrkovat v útoku růžky. Ve 38. min. Lukáš Votava zahrál divadlo v pokutovém území a rozhodčí Kumštát jeho herecký výkon ve vápně odměnil žlutou kartou. Ovšem ve 42. min. se Paběnice radovaly z gólu poté, co Vetešník dva metry před velkým vápnem vymetl levou šibenici gólmana Rybáka – 2:1 V závěru prvního poločasu bylo rušno před domácím pokutovým územím, když obránce Blažek rozehrál trestný kop z půlky hřiště. V závaru před brankou odražený balón od brankáře Rybáka skončil v síti, ale branka neplatila pro ofsajd.

 

Ve druhém dějství Paběnice převzaly iniciativu a měly více ze hry, ale do vyložených šancí se nedostaly, protože Viktorka výborně bránila. Až v závěru zápasu byly šance na obou stranách. Nejprve v 76. min. po centru Petráska z levé strany brankář Rybák vyrazil míč před sebe a k balónu se dostal M. Svobodovy, ten však mířil těsně vedle pravé tyče Rybákovy branky. O čtyři minuty později na druhé straně se na pravé straně ve vápně prosadil útočník Vavřina, který tvrdou střelou zaměstnal gólmana Černovského, který Vavřinův pokus vyrazil před sebe. Dobíhající Vvařina mířil po zemi ke vzdálené tyči. Střídající Fitzbauer uklidil skluzem míč do branky, ale obránce Paběnic balón vykopnul z branky a hra tak pokračovala dál. V samém závěru utkání Viktorka mohla přidat pojistku po době třetí branky, když po centru kapitána Volence se ve vápně prosadil na zadní tyči obránce Nikolaj Šuhaj Loupežník a hlavou mířil těsně vedle branky Černovského. TJ Viktoria Sedlec porazila doma TJ Sokol Pabenice 2:1 a připsala si tři veledůležité body do tabulky OP po výhře 2:1.  

Jelikož první půlhodinu jsem neviděl, protože jsem zaspal, děkuji hráčům a fanouškům za informace k zápasu.

Sedlec - Paběnice 2:1 (2:1)
Branky: 10. Jan Vavřina, 25. Brabec - 42. Vetešník. 

Rozhodčí: Jiří Kumstát. 

ŽK: 42. Jan Vavřina,82. Volenec, 65.L. Tvrdý – 67.Vetešník, 38. L. Votava. 

Diváků: 60. 

Sedlec: Rybák - Kožnar, Kubec, Kořínek, Brabec, Culek (46. Kolda), Jan Vavřina (85. Koriťák), M. Volenec, Pav. Mrštík (68. Fitzbauer), Gono, L. Tvrdý. 

Paběnice: Černovský - Blažek, Záhrobský, Sochr, M. Svoboda, Vetešník, J. Petrásek, Hájek (75. Blahník), L. Votava (56. Ulrich), Čerimi (82. Sedláček), M. Votava.