Viktorka otočila zápas v Malíně a zahraje si semifinále okresního poháru

Malín – Ve čtvrtek podvečer bylo na programu čtvrtfinále poháru OFS. TJ Sokol Malín přivítal doma TJ Viktorii Sedlec.

Úvodu zápasu se prosadili fotbalisté Malína, když se 7. min. uvolnil ve vápně útočník Antoš a otevřel skóre. Jenže po inkasované brance Viktorka převzala iniciativu a vytvářela si šance. Protože po malínském hřišti jezdily motorky jménem  Gono - J. Poul.  Ve 22. min. po autu Koritáka z levé strany se do šance prosadil Gono, který se nejprve ve vápně šikovně vyhnul gólmanovi Nepráškovi a poté střelou po zemi ke vzdálené tyči vyrovnal na – 1:1 Další vstřelená branka v barvách Viktorky na sebe nenechala dlouho čekat. V 26. min. po parádním centru z pravé strany od D. Košátka se ve vápně z voleje trefil útočník J.Poul a nechytatelnou ranou k levé tyči nedal šanci gólmanovi Nepráškovi – 1:2  V 29. min. na světelné tabuli  v Malíně svítilo 1:3 pro Viktorku,když se na levé straně uvolnil záložník Vrba jako lasička přes protihráče a přihrávkou po zemi  oslovil útočníka J.Poula, který našel volného Jakuba Spáčila a ten technickou střelou před velkým vápnem přehodil gólmana Nepráška –1:3 Malínští fotbalisté se v útoku na nic nezmohli protože stoperské dvojice Kořínek – Kubec k ničemu nepustili. Obrana Viktorky byla dobře organizovaná, protože podávala kolektivní výkon. Ještě do poločasu Viktorka potrestala nedorozumění v obraně Malína. Ve 37. min. obránce Martínek poslal malou domů gólmanovi Nepráškovi, ovšem za obranu Malína si zaběhl útočník Gono a ve vápně si položil Nepráška a následně balón uklidil do prázdné branky – 1:4  Ve středu hřiště úřadovalo bratrské duo Jakub Spáčil – Jan Spáčil, kteří nejenže mají skvělé pokrytí míče a přehled o hře, ale skvělými přihrávkami vytvořili šance pro útočníky  J. Poula nebo  Gona.  Právě minutu před koncem po Jak. Spáčilově přihrávce se do šance řítil J. Poul, ale ve vápně střelou po zemi nechal vyniknout gólmana Nepráška.  

 

Ve druhém dějství si fotbalisté Malína vypracovali šanci. V 50. min. po rohovém kopu Málka se ve vápně před brankou Viktorky k hlavičce dostal útočník Antoš, ovšem mířil vysoko nad branku gólmana Rybáka. Pro změnu na druhé straně se do gólové příležitosti dostal útočník Gono a levačkou ve vápně orazítkoval pravou tyčku malínské branky gólmana Nepráška. Po hodině hry útočník Antoš se předčasně radoval, když překonal brankáře Rybáka, poté, co se před velkým vápnem uvolni a umístěnou střelou po zemi uklidil míč do levého dolního růžku branky golmana Rybáka, jenže branka neplatila pro ofsajd. Na konec v závěru zápasu Malín snížil na 4:2, kdy sev 85.min. o branku postaral L. Vokoun. TJ Viktoria Sedlec v předměstském derby porazila TJ Sokol Malín 4:2 a postupuje do semifinále OP OFS., které se bude hrát na jaře příštího roku.

Malín - Sedlec 2:4 (1:4)
Branky: 7. Antoš, 85. L. Vokoun - 22., 37. Gono, 26. J. Poul, 29. Jak. Spáčil. Rozhodčí: Klobása - Křivka, Semirád. ŽK: T. Vojtíšek - J. Poul, D. Košátko. Diváků: 150. Malín: Neprášek - Rezler (46. L. Vokoun), Churavý, Martínek, M. Antoš, M. Růžička (46. Richtár), Mihovský, M. Vojtíšek, T. Vojtíšek, Málek, Jan Husa. Sedlec: Rybák - Culek, Vrba (87. Dostál), J. Poul (89. Češpiva), Koriťák (46. Kožnar), Gono, Kořínek, Kubec, D. Košátko, Jan Spáčil (69. Fitzbauer), Jak. Spáčil (77. Bohouňovský).