Výhrou nad Horušicemi udělal B-tým velký krok k záchraně

Sedlec - Ve 24. kole III. třídy se na Sedleckém pažitu odehrál souboj o důležité body v boji o záchranu. Rezerva Viktorie hostila tým Horušic, před kterým měla před zápasem náskok jednoho bodu a v tabulce jí patřilo 11. místo (zřejmě první nesestupové místo). Podzimní souboj těchto týmu skočil výhrou Horušic 2:0. 

TJ Viktoria Sedlec B - TJ Sokol Horušice 3:1 (1:0)   

Začátek zápasu patřil domácím. Nejprve utekl obraně Horušic po levé straně M. Poul, narazil si s Ďoubalem, ale z malého vápne trefil pouze brankaře Fedoroviče. V 11. minutě hlavičkoval Ďoubal a míč mířící do brány ještě tečoval M. Poul - 1:0. Následně vyslal pohotovou střelu z rohu velkého vápna Ďoubal, ale míč mířící na zadní tyč brankář konečky prstů vyrazil na roh. Následovali tři velké šance za sebou. Petr Mrštík prošel obranou a napoprvé trefil jen brankaře. Poté si zpracoval odražený míč, ale ani napodruhé neskončil míč v síti a odrazil se k nabíhajícíhu Košátkovi, jehož pokus také neprošel do brány. Hosté zkoušeli štěstí střelbou z dálky, ale všechy pokusy končily mimo bránu. Zvýšit vedení mohl ještě M. Poul, když centr z levé strany proletěl až k němu na roh malého vápna, ale míč se mu jen odrazil od chráničů mimo bránu.
 
Druhým poločasem pokračoval nápor domácích, ale ti opět zapoměli zabezpečovat obranu a při útočení hráli vzadu 1 na 1, což se jim v 54. minutě vymstilo. Velmi rychlý hráč Horušic Anton si odkopnutý míč šikovně posunul přes obránce do běhu, s přehledem všem utekl a ve vápně mířil přesně křižnou střelou pod víko - 1:1. Vyrovnaný stav trval jen 5 minut. M. Poul se prokličkoval přes obranu Horušič a jeho přihrávku šajtlí si do vlastní brány srazil Kredl - 2:1. V 67. minutě Ďoubal vypíchl těsně před brankařem malou domů a nikým neatakovaný měl před sebou jen prázdnou bránu, což si náležitě vychutnal - 3:1. Dvě minuty před koncem mohli hosté snížil a zdramatizovat utkání po nařízené penaltě, ale tu vychytal tygřím skokem k tyči domácí gólman Rybák.

Děkuji všem hráčům za bojovnost a za velmi důležité vítězství :). Jen připomínám, že ještě není dobojováno. Máme náskok 4 bodů a čeká nás ještě výjezd do Zbýšova a doma Vlkaneč. Horušice mají ještě Kácov B a Bílé Podolí B. Kolik bude padat týmů se můžete podívat na FB stránce okresnífotbal.cz: https://www.facebook.com/okresnifotbal/?hc_ref=ARQeX4k1o1nFXHxyGiiy8HfkF8NhEffqsxarv8MhhUvioaajI32U9h02dHIXhICM4Io&fref=nf   

Sestavy:
Viktorka: Rybák - Košátko, Fitzbauer (76. Češpiva), Kožnar, Hyka - Vrba (46. Svoboda), Petr Mrštík, Tvrdý,  Jan Spáčil (68. R. Jiráň) - M.Poul (D.Jiráň), Ďoubal 

Horušice: Fedorovič - Pospíšil, Hon, Mrkvička, Podhajský, Anton, Cristea, Tyšer, Radovický, Kredl, Babinský (76. Sommer)

Rozhodčí: František Křivka

Branky: 11. M. Poul, 60. Kredl (vlastní), 67. ďoubal - 54. Anton

Diváků: 60