Viktorka nezvládla druhý přípravný zápas

Sedlec - V neděli podvečer TJ Viktoria Sedlec odehrála doma svůj druhý přípravný zápas.Opět se jednal tým z OP tentokrát z Kolínska SK Krakovany, který minulý rok skončily na třetí místě s 51 body. 

TJ Viktoria Sedlec – SK Krakovany 2:3 (1:2)

Karlův článek + rozhovory: 

 

 Už úvodu zápasu se Viktorka mohla dostat do vedení. Již v 5. min. Volenec z levé strany z velkého vápna levačkou protáhnul gólmana Špinku, který svým zákrokem vyrazil míč před sebe. K odraženému míči se dostal útočník Ďoubal, jenže pravačkou z malého vápna mířil vedle brány gólmana Špinky. O čtyři minuty později soupeř předvedl pěknou akci. Poprvé straně unikl záložník Pospíšil a přízemní přihrávkou do vápna oslovil středového záložníka Dostála, který placírkou uklidil míč do branky, jenže soupeř se z branky radoval předčasně, protože vstřelený gól neplatil kvůli ofsajdu. Ve 13. min. se SK Krakovany dočkaly gólu, když se na levé straně přes obránce Hyku dostal útočník Olexa a následně na malém vápně si položil brankáře Rybáka a chladnokrevně uklidil míč do branky – 0:1 V 26. min útočník Ďoubal se občerstvil dobrou vodou u lavičky hostů a o minutu později obral o míč stopera a běžel sám Mercedes na bránu gólmana Špinku. Z velkého vápna levačkou po zemi k levé tyči míč uklidil do garáže – 1:1 Brankář Špinka na jeho místěnou střelu neměl nárok. Ve 38. min. brankář Rybák připsal do kolonky zákrok poté, co zneškodnil Olexovu střelu ze střední vzdálenosti a vyrazil míč na roh. Po Vodvářkově rohu z levé strany se na přední tyči prosadil záložník Dostál a z otočky k tyči na horu upravil na – 1: 2 Ve 40. min. brankář Rybák podržel své mužstvo poté, co zneškodnil samostatný nájezd útočníka, když jeho ránu před velkým vápnem vyrazil do stran. Záložník Dotál se dostal k dorážce, ale levačkou mířil vedle brány gólmana Rybáka. 

„ Jak bys hodnotil první poločas, Tomáši?“
„Určitě bych chtěl pochválit kvalitu soupeře, který přišel nažhavený a hraje rychlý a běhavý fotbal s mladýma fotbalistama, což nám dělá trošku problémy. Stejně tak jako vysoký teploty jsou náročné…,“ prohlásil na úvod hodnocení komentáře k prvnímu poločasu brankář Tomáš Rybák. 
„Mrzí mě blbý první gól. Když nám protihráč unikl ze strany a probojoval se přes dva hráče včetně mě a zasouval míč do prázdné branky. Stejně tak mě mrzí, že si necháme dát druhý gól zápasu na přední tyči jedným hráčem proti třem. Ale chci ocenit tým, že makají, podávají bojovný výkon a že vyhrajeme,“ ukončil rozhovor brankář Sedlic Tomáš Rybák.

Po změně stran Viktorka začala náporem. Ve 46. min. po centru Vavřiny z pravé strany se do zakončení hlavou dostal Týša, ale brankář Špinka reflexivním zákrokem vyrazil míč na roh. V 58. min. hosté udeřili poté, co obránce Kutil se nejprve zbavil záložníka Vrby a ve středu hřiště narazil míč spoluhráčem. Následně se obránce Kutil dostal do úniku, když před velkým vápnem překonal vybíhající gólmana Malého a po zemi k levé tyči zvýšil na 1:3 V 76. min. o druhou branku zápasu v barvách Sedlic se postarala střídající dvojice Žídek – Týša. Útočník Žídek na pravé straně přihrávkou oslovil Týšu a ten z velkého vápna střelou po zemi k pravé tyči upravil na konečných 2:3.

„ Jak bys hodnotil celý zápas, Jirko?“

„Ohodnotil bych to tak, že se potřebujeme sehrát. Spousta lidi vidělo po druhé balón po třech měsících a bylo to znát. Vzadu chyby, ve prostředku nedáme balón, při zpracování lítá nám balón na pět metrů od nohy. Vepředu se nikomu nechtělo běhat. V závěru zápasu jsme střídáním oživili hru pověděl ,“ stoper Sedlic Jiří Kubec.

Sestava Viktorky:
1. poločas: Rybák - Hyka, Průša, Kubec, Kožnar - Volenec, Košátko, Kořínek, D.Jiráň - Zdychynec, Ďoubal
2. poločas: Malý - Vavřina, Průša (66.Češpiva), Kubec, Kožnar - Vrba, Košátko (60.Žídek), Volenec (55. Petr Mrštík), R.Jiráň - Pavel Mrštík, Týša

SK Krakovany – Špinka- Kutil, Tlučhoř, Kozel, Malina – Strejcius, Vodvářka, Dostál – Pospíšil , Olexa str. Chvojka, Douděra, Šindelář, Novotný

Stránky soupeře: http://www.skkrakovany.cz/