Viktorka na úvod sezóny prohrála brankou Špičáka z pokutového kopu

Sedlec - V sobotu v podvečer TJ Viktoria Sedlec odehrála první zápas okresního přeboru, když na svém hřišti přivítala TJ Sokol Chotusice.

TJ Viktoria Sedlec - TJ Sokol Chotusice 0:1 (0:1)

V prvním poločase si Viktorka svojí územní převahou na soupeřově polovině vytvořila šance. První gólovou příležitost měli na svědomí bratři Mrštíkové. V 10. min. po rohu Petra Mrštíka z pravé strany se ve vápně na penaltě prosadil osamocený Pavel Mrštík a hlavou orazítkoval levou tyčku gólmana Stárka. K odraženému míči se poté dostal obránce Vavřina, který ze střední vzdálenosti vystřelil, ale jeho pokus letěl dva metry vedle pravé tyče brankáře Stárka. O tři minuty později se opět ke slovu přihlásil útočník Pavel Mrštík, když ze střední vzdálenosti protáhnul gólmana Stárka. Naopak soupeř se spoléhal na dlouhé balóny za obranu Sedlic a na protiútoky. V 16. min. Chotusice se překvapivě dostaly dovedení, když házely dlouhý balón do vápna a kde stoper Jiří Kubec zahrál (míč přistál na ruce) rukou. Pokutový kop s přehledem proměnil útočník Jakub Spičák.- 0:1 V 18. min. Viktorka mohla vyrovnat, když se další šanci dostal Pavel Mrštík poté, co se na levé straně uvolnil levý záložník Hvězda a přízemním centrem našel útočníka Pavla Mrštíka, jenže mířil jen doprostřed branky gólmana Stárka. Závěr prvního poločasu pro změnu patřil soupeři. Během dvou minut třikrát zasahoval brankář Rybák, který nejprve ve 36. min. zneškodnil Goliášovu ránu ze střední vzdálenosti. Po výkopu z ruky gólmana Rybáka opět míč zpracoval Goliáš a nasledně přihrávkou po zemi na hranici šestnáctky oslovil útočníka Špičáka, který se na levé straně ve vápně uvolnil a střelou protáhnul brankáře Rybáka. Špičákův pokus vytěsnil brankář Rybák na rohový kop Po následném Mathewsově rohu z levé strany se na zadní tyči prosadil osamocený útočník Špičák a hlavičkoval na branku gólmana Rybáka, který konečkami prstu tečoval na břevno. Míč poté jako skákal - cestoval po břevně a odražený balón od břevna obrana Viktorky uklidila do bezpečí.

Ve druhém poločase Chotucice zatáhly do obrany a spoléhala se na brejky. Hned po změně stran v 50 min. si na Pe. Mrštíkův rohový kop z pravé strany naběhl útočník Tyšer, ale střelu z velkého vápna uklidnil jen do ochranné sítě za brankou gólmana Tesárka. V 55. min. se po levé straně uvolnil záložník Hvězda a centrem do vápna na zadní tyči našel osamoceného střídajícího M. Poula, který v plném náběhu hlavičkoval vysoko nad branku Tesárka. Další akce Viktorky bud končily před velkým vápnem nebo střely ze střední vzdálenosti skončily v ochranné síti gólmana Tesárka Ani na tom nezměnila střela ze střední vzdálenosti v podání obránce Kožnar. Též jeho pokus skončil v ochranné síti za brankou soupeře. V samém závěru zápasu se Viktorce nepodařilo vytvořit závěrečný tlak a tak TJ Sokol Chotusice ubránily jednogólový náskok a odvezly si výhru ze Sedlic.

TJ Viktoria Sedlec – TJ Sokol Chotusice 0:1 (0:1)

Branky: 16. pok. kop Jak. Špičák.
Rozhodčí: Mucha - R. Pařez, K. Kafka.
Bez karet.
Diváků: 40.
TJ 

Viktoria Sedlec: Rybák - Jan Vavřina, Průša, Kubec, Kožnar, Zdychynec (72. Ďoubal), Pav. Mrštík, Petr Mrštík, Hvězda (76. Hyka), R. Jiráň (46. M. Poul), Tyšer. 
TJ Sokol Chotusice: Stárek - R. Goliáš (80. M. Müller), Hronek (78. D. Rolenec), Mar. Hubáček, Kuna, Mathes, Žilka, Tuzar, V. Vetešník, J. Goliáš, Jak. Špičák.