Útočník Pavel Mrštík proti Křeseticím nastřílel hattrick

Křesetice - V sedmém kole okresního přeboru TJ Viktoria Sedlec odehrála další zápas s mužstvem TJ Rozvoj Křesetice. Mezi oba soupeři byl tabulce rozdíl jednoho bodu. V minulém kole třetí TJ Viktoria Sedlec 12ti body prohrála doma s Malešovem 2 :1. Naopak osmé  Rozvoj Křesetice 11ti body vyhrály aspoň na pokutové kopy, když venku porazili Církvice výsledkem 2:1.

 
TJ Rozvoj Křesetice - TJ Viktoria Sedlec 1:4 (1:3)

 

Utkání se odehrávalo za hustého deště a v silném větru. Viktorka na mokrem trávníku lépe kombinovala a  vytvářela si gólové příležitosti.
V 25. min. Viktorka se dostala do vedení, když záložník Pohanka ve středu hřiště rozehrál trestný kop na Pavla Mrštíka, který se obtočil před velkým vápnem a tvrdou střelou k pravé tyči nedal šanci gólmanovi Domasovi. Na výstavní střelu Pavla Mrštíka brankář Domas marně natahoval.- 0:1
Další branka padla v 28. min., když útočník Ďoubal lehce tečoval  balón za sebe pro nabíhajícího Pavla Mrštíka, ktery z půlky běžel po levé straně sám na gólmana Domase a z velkého vápna s přehledem upravil na - 0:2
V 36. min. Viktorka zvýšila na 0:3, když se ve vápně prosadil bratr Pavla Mrštíka Petr a z pravé strany technickou střelou  vymetl pravou šibenici a překonal tak gólmana Domase - 0:3
Jenže ve 42. min. Křesetice vykřesaly naději a snížily na - 1:3. Útočník Michal Javůrek využil zaváhání stoperů a následně se dostal do brejku a z velkého vápna překonal  vybíhajícího Michala Šilhána - 1:3  Což byl nakonec poločasový výsledek.
Ve druhém dějství už tolik nepršelo za to přibylo plno osobních soubojů a v některých případech mohly být udělené žluté karty.
Nakonec padla jediná žlutá karta a to 58. min. poté, co Pavel Mrštík se dostal do úniku z půlky hřiště, jenže byl odmáván ofsajd. Pavel Mrštík po odpískání uklidil míč do odkryté branky a dostal za to žlutou kartu. Pavle, zapiš si to do deníčku. Zpátky k zápasu.
Dvacet minut před koncem Křesetice si vytvořily šanci, když se Kocourek prosadil individuálně před velkým vápnem, jenže vybíhající Michal Šilhán jeho šanci zmařil a jeho pokus vyrazil do stran..Naopak byla to Viktorka, která udeřila v 75. min. po centru Fitzbauera  z levé strany míč přistál přímo na kopačky Pavla  Mrštíka a ten z první tvrdou střelou k levé tyči po zemi uzavřel na konečných 1:4 pro Viktorku. TJ Viktoria Sedlec zasloužené porazila TJ Rozvoj Křesetice 4 :1 a  odvezla si tři body do Sedlic. Příští zápas bude předměstské derby TJ Viktoria Sedlec  Sokol Malín. Začátek zápasu je stanoven na 15:30.
Branky: 42. Mich. Jarůněk - 25., 28., 55. Pavel Mrštík, 36. Petr Mrštík. Rozhodčí: Petr Procházka. ŽK: Pavel Mrštík. Diváků: 50. Křesetice: Domas - Vl. Pokorný (46. Boleslav), Rajdl, Ptáčník, Klinger, T. Franc, Mich. Jarůněk, Bláha, Jos. Pokorný, Hrbek, Kocourek (81. Kučera). Sedlec: Šilhán - Jan Vavřina, Kožnar, Kořínek, Průša, Kubec (46. Fitzbauer), Petr Mrštík, Pavel Mrštík (60. Češpiva), Ďoubal, Hvězda (73. Dostál), Pohanka.