Přátelské utkání s Týncem nad Labem

Sedlec - V sobotu odpoledne TJ Viktoria Sedlec odehrála první a nakonec jediný přípravný zápas na svém hřišti, kde přivítala fotbalisti Sokolu Týnec nad Labem, který hraje 3. třídu A a nachází se na třetím místě se 27 body. Na vedoucí Štítary ztrácí dva body.

 

TJ Viktoria Sedlec TJ Sokol Týnec nad Labem 1:4 (1:1)

První poločas byl vyrovnaný jak na šance, tak i na góly. Soupeř hrál rychlou kombinační hrou po zemi, především po stranách a na brejky. Naopak Viktoria Sedlec hrála středem hřiště nebo přihrávala za obranu soupeře , kam si nabíhali naši útočníci.
Jako ve ve 13.min., když si útočník Pavel Mrštík narazil míč ve středu hřiště s Jaroslavem Poulem, který ho přihrávkou za obránce poslal do brejku. Útočník Pavel Mrštík si míč doběhnul a z velkého vápna prostřelil vybíhajícího gólmana soupeře 1:0.
V závěru prvního poločasu hosté několikrát zahrozili. Brankář Tomáš Rybák nejprve zneškodni střelu ze střední vzdálenosti skokem k pravé tyčce a o pár minut později vyrazil střelu na roh poté, co soupeř vypálil z velkého vápna. Skvělý obranný zákrok předvedli ve vlastním pokutovém území obránce Kubec, který rybičkou odvrátil míč do bezpečí. Jenže v 43. min. Viktorka inkasovala, když útočník Homba unikl po pravé straně a z těžkého úhlu technickou střelou překonal vybíhajícího Tomáše Rybáka - 1:1.

Po změně stran se opět ke slovu přihlásil útočník Homba, který po druhé zápase vstřelil druhou branku zápasu a dostal hosty do vedení. 1:2 Viktorka ve druhém dějství v průběhu zápasu prostřídala a na hře to bylo znát. Chyběl důraz v osobních soubojích, které jsme prohrávali. Mimo jiné Viktorka postrádala v rozehrávce přesnost a především klid a mezihru.

Třetí branku zápasu v barvách Týnec nad Labem vstřelil ze střední vzdálenosti Javůrek poté, co technickou střelou přehodil gólmana Rybáka, který stál
ve vápně. 1:3. Poslední branku zápasu měl na svědomí hráč hostů Lískovec, který unikl po levé straně a z úhlu podél gólmana Tomáše Rybáka zvýšil na k onečných 1 :4. V závěru zápasu byl ve vápně faulován útočník Jan Hyka, jenže píšťalka rozhodčího Kafky zůstala němá. Po faulu hra pokračovala a tak se k odraženému míči dostal útočník Češpiva, který z dorážky trefil pravou tyčku gólmana hostů. TJ Viktoria Sedlec prohrála přípravném zápase s týmem TJ Sokol Týnec nad Labem 1:4.

Co na závěr říct. Věřím, pokud Viktorka bude kompletní sestavě , protože chybělo několik opor (Kožnar, Kořínek, Petr Mrštík, Pohanka, Průša, Šilhán a další) a zlepší přihrávku a střelbu ze střední vzdálenosti, tak věřím, že TJ Viktoria Sedlec bude bojovat na jaře o přední příčky okresního přeboru.


TJ Viktoria Sedlec TJ Sokol Týnec nad Labem 1:4 (1:1)

Góly 13. min. Pavel Mrštík - 2x Homba, Javůrek, Lískovec

TJ Viktoria Sedlec: Rybák - Kubec, Fitzbauer, Vavřina, Hyka - Dostál, Marcel Poul, Kolda, Hvězda- Jaroslav Poul, Pavel Mrštík
Průběžně střídali: Culek, Rohan, Češpiva, Vágner