Viktorka porazila vysoko Kořenice 8:3

Sedlec - Po koronavirové pauze TJ Viktoria Sedlec v sobotu odpoledne přivítala v přátelském zápase na svém hřišti tým z kolínského okresu TJ Úsvit Kořenice. Tento tým hraje IV.třídu B a nachází se v tabulce na 3. místě s 19-ti body se skóre 27:29. 

Sedlec - Kořenice 8:3 (3:2)

9999
Report + foto:

 

Na úvodní branku zápasu diváci nečekali dlouho. Již ve 2. min. soupeř udeřil, když za obranu Sedlic naběhl si Gembiczský a z velkého vápna střelou po zemi k levé tyči překonal gólmana Vágnera.- 0:1 Brankář Vágner stál v brance sledoval očima jak míč skončil v síti.

Viktorka vzápětí vyrovnala. Ve 3.min. stredoplař Kolda přihrál za obranu soupeře, kam si naběhl útočník Pavel Mrštík a levačkou vystřelil, ale jeho ránu brankář Knapp vyrazil před sebe.
Naštěstí k odraženému míči se dostal jeho bratr Petr Mrštík a zpoza vápna přízemní střelou k pravé tyči překonal gólmana Knappa - 1:1 Po vyrovnávací brance Viktorka převzala iniciativu a střílela ze střední vzdálenosti. Nejprve v 6. min. útočník Petr Mrštík vypalil svojí levačkou, ale jeho pokus gólman Knapp na brankové čáře nadvakrát kryl. O tři minuty později se do zakončení se také dostal středopolař Kolda, který sice pohotově vystřelil ze střední vzdálenosti, ale jeho rána také skončila v náruči brankáře Knappa.
Ve 12. min. se Viktorka dostala do vedení poté, co stoper Zdychynec vyhrál hlavičkový souboj ve středu hřiště , odražený míč se dostal ke Koldovi, který přihrávkou ve vápně oslovil Pavel Mrštíka a ten střelou po zemi k pravé tyči překonal gólmana Knappa - 2:1 Ve 20. min. Kořenice zahrozily, když po přihrávce Dolejše se do zakončení z velkého vápna dostal Gembizcký, ale mířil vedle brány gólmana Vágnera.

V 22 min. Viktorka zvýšila náskok, když padla třetí branka po ose Pavel Mrštík - Hvězda - Petr Mrštík- Pavel Mrštík. Po přihrávkách po zemi po levé straně Pavla Mrštíka, Hvězdy a nahrávce Petra Mrštíka, který který nacentroval do vápna, kam si naběhl útočník Pavel Mrštík a levačku k pravé tyči zvýšil na - 3 :1. Jenže poslední slovo do poločasu měli hosté, protože branka padla i na druhé straně. Ve
29 . min. záložník Dolejš se střelecky prosadil, když z velkého vápna výstavní střelou vymetl levý horní růžek branky Vágnera.- 3:2.

Ve druhém poločase Viktorka vystřídala a také si s chutí zastřílela. V 52. min. útočník Svoboda zvýšil na 4:2 poté, co si brankář Knapp nešťastně srazil míč do vlastní branky. O minutu později záložník Havrilko centrem z pravé strany naše ve vápně opět útočníka Svobodu, který pohotově vystřelil, ale brankář Knapp míč vyrazil na roh. Po následném Havrilkově rohu se ve vápně na přední tyči opět prosadil útočník Svoboda a hlavou zvýšil na - 5:2. V
66. min. útočník Svoboda vsítil hattrick, když ve vápně levačkou uklidil míč k pravé tyčce - 6:2 V 70. min. po nahrávce Havrilky z pravé strany útočník Svoboda vystřelil z velkého vápna pravačkou a zazvonil tak na tyčku branky gólmana Knappa. V 72. min. do střelecké listiny se také zapsal sváteční střelec Václav Češpiva ,který si naběhl na nahrávku Svobody a střelou po zemi podél gólmana zvýšil - 7:2. V 79. min. v barvách Kořenec prosadil italský útočník Domenico Palermo, který před velkým vápnem přehodil gólmana Vágnera - 7:3.
V samém závěru v 88 min. Viktorka vsítila poslední branku zápasu. Obránce Vokoun přehrál na pravé straně nabíhajícímu Svobodovi a ten se kličkou zbavil soupeře a nahrál středopolaři Vrbovi.
Ten si míč přistrčil před sebe a tvrdou přízemní střelou ze střední vzdálenosti překonal gólmana Knappa a uzavřel tak na konečných 8:3.

TJ Viktoria Sedlec TJ Úsvit Kořenice 8:3 (3:2)
Rozhodčí Kafka
Branky:
3. Petr Mrštík , 12. 22. Pavel Mrštík , 52.53.66. Svoboda , 72. Češpiva ,88. Vrba

2.Gembiczký, 29.Dolejš , 79. Palermo

Vágner - Vavřina Zdychynec Kožnar Hyka - M.Poul Kolda Dostál Hvězda - Petr Mrštík Pavel Mrštík
Střídačka Fitzbauer Vokoun Koritak Havrilko Průša Vrba Češpiva Svoboda.

TJ Úsvit Kořenice
1 Knapp ,7.Rýzner,2.Sikáček,5.Novák,8.Malenovský,9.Blažek,6.Dolejš,14.Smoček,3.Gembiczký10.Palermo,11.Valový,
4.Kunášek,12.Mach,13.Řebíček,14.Vaněk,15.Všetečka,16.Vítek

92

93

94

95

97
99

98

995


992

997

996

994

993

96

991