Kácov si došel pro tři body, i když téměř celý zápas hrál v deseti!

Sedlec - 17. kolo okresního přeboru zahájili Malínští těsnou výhrou ze závěru zápasu v Křeseticích a tím se bodově dotáhli na fotbalisty Kácova. Ti, pokud si chtěli udržet samostatné čelo tabulky, potřebovali bodovat na hřišti Viktorie Sedlec. 

Sedlec - Kácov 1:4 (1:2) 
1111

Zdroj a více foto:  https://www.svoboda.info/sport/fotbal/kacov-si-dosel-pro-tri-body-i-kdyz-temer-cely-zapas-hral-v-deseti/

Hosté překvapili Viktorány už v 5. min.: Hošta dlouhým autovým vhazováním na polovině hřiště poslal do brejku Paneho a ten otevřel skóre – 0:1. Téměř po rozehrání gólman F. Mejstřík podcenil Klimparovu střelu ze střední vzdálenosti, která se ale odrazila od břevna jeho branky. Domácí vyrovnali v 19. min.: Klimpar vysunul do pravé strany Pohanku, ten přihrál na malé vápno Ďoubalovi, jehož střelu vytáhl reflexivně rukou Solnář. Byl vyloučen a Pohanka z pokutového kopu srovnal na 1:1. Ve 28. min. se domácí J. Poul dostal do úniku, na velkém vápně přenechal míč Ďoubalovi, který slabou ranou trefil hráče před sebou. Kácovští se dostali zpět do vedení ve 36. min. opět po autovém vhazování: Hoštův aut se z velkého vápna odrazil k Janu Kmochovi, který po zemi prostřelil vše před sebou – 1:2.

Druhý poločas odstartovala chyba Kožnara, jehož o míč ve velkém vápně obral V. Štorch, přihrával přes malé vápno a na zadní tyči balón do sítě srazil Albrecht – 1:3. O chvíli později V. Štorch dostal kolmou přihrávku za obranu a svůj únik zakončil čtvrtou brankou hostů – 1:4. Kácovští se potom soustředili především na obranu, nechali hrát soupeře, který i přes několik nepřesných střel a Brabcovu hlavičku do tyče po rohovém kopu z výsledkem už nic neudělali. Navíc se v závěru síly na hřišti vyrovnaly, když Kožnar nešetrným zákrokem „dohrál“ Jana Kmocha a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Viktoriáni doplatili hlavně na chyby. „Dva góly jsme dostali po autech, třetí branka padla po velké chybě a čtvrtou branku hosté sehráli pěkně,“ shrnul zápas sedlecký trenér Pavel Vokoun. „Kácov hrál skoro celý zápas v deseti, mysleli jsme, že z toho něco vytěžíme,“ přiznal.

„Čekali jsme fyzický těžký zápas, a to se potvrdilo,“ byl rád za tři body trenér Kácova Michal Veliký. „Měli jsme lepší pohyb, soupeře jsme přeběhali a hráli lepší fotbal,“ upozornil a vyjádřil se i k vyloučení: „Po míči nechtěl sáhnout, spíše to byl reflex. Škoda vyloučení, Marek Solnář nám minimálně jeden zápas bude chybět.“ Kácovští v zápase postrádali Michala Černíka. „Je nemocný, příští týden už by měl být připraven," uzavřel Michal Veliký.

Branky: 19. pok. kop Pohanka - 5. Pane, 36. Jan Kmoch, 55. Albrecht, 60. V. Štorch. Rozhodčí: T. Volenec – Mořický, J. Šanda. ŽK: Kožnar, Dostál, D. Košátko. ČK: 86. Kožnar – 10. Solnář. Diváků: 60. Sedlec: Šilhán – Fitzbauer (23. Dostál), Brabec, Kožnar, Hvězda – Klimpar, D. Košátko, Pohanka (85. Žídek), Záleský (70. Culek) – J. Poul, Ďoubal. Trenér Pavel Vokoun. Kácov: F. Mejstřík – J. Pospíšil, Solnář, Vinický, Pivoňka – Jan Kmoch, Š. Štorch (67. Blažek), Pane, Albrecht (76. Hylský) – Hošta (70. Jirků), V. Štorch (87. Wamser). Trenér Michal Veliký.