Ve druhém přípravném utkání zvítězila Viktorka v Cerhenicích

Cerhenice - V neděli podvečer TJ Viktoria Sedlec odehrála další přípravný zápas. I tentokrát změřila síly s týmem kolínského okresního přeboru TJ Sokol Cerhenice. První přípravný zápas Viktorka prohrála doma s Kouřimí vysoko 2:7. 

Cerhenice  - Sedlec 3:6 (0:2)

 

První poločas Cerhenice diktovaly tempo hry a držely míč na svých kopačkách, ale byla to Viktorka, která si vytvořila v úvodních minutách gólové příležitosti. Již v 9. záložník Hvězda se uvolnil na levé straně a centrem do vápna našel Pecimutha, který ovšem hlavičkoval do náruče gólmana Kuny.
O šest minut pozdeji středopolař Alexandr Lapa přihrávkou za obranu Cerhenic poslal do brejku Pecimutha, ale ten z velkého vápna po zemi minul těsně vedle pravou tyč branky gólmana Kuny. Tady se ještě Pecimuth zastřeloval.
Cerhenice si vytvořily první šanci až 19 min., kdy Doubek z 25 metrů orazítkoval břevno branky gólmana Staše. Úvodní branku zápasu jsem bohužel neviděl, protože jsem musel jít pro lékárničku do kabiny. V 27. min. středopolař Pohanka ze střední vzdálenosti vystřelili a jeho střela 25 metrů skočila na malém vápně těsně před brankářem Kunou a zapadla k pravé tyči branky Cerhenic.0:1 Ještě do poločasu Viktorka střelila druhou branku. V 37. min. stoper J. Poul dlouhým nákupem po pravé straně poslal do brejku Záleského, který nacentroval do vápna, kam si naběhl Pecimuth a placírkou upravil na 0:2 pro Viktorku.

Po změně stran Viktorka zvýšila náskok. V 57. min. na Lapův rohový kop z levé strany si vápně naskočilv útočník Jan Ďoubal a hlavou překonal gólmana Cerhenic - 0:3.
Viktorka polevila v koncentraci a soupeř trestal. Přesněji Cerhenice zahájily stíhací jízdu. V 63. min. záložník Gacka vystřelil ze střední vzdálenosti a uklidil míč k levé tyči branky Sedlic. Na jeho umístěnou střelu gólman Staš neměl nárok- 1:3 O tři minuty později brankář Staš opět zase zasahoval, když vyrazil přízemní střelu na rohový kop . V 65 min. Cerhenice snížily na 2:3, když soupeř z velkého vápna uklidil míč do dolního rohu branky Sedlic. V 66. min. Cerhenice trestaly ve vápně opět brankou poté, co vzniklo nedorozumění mezi obranou a brankářem - 3:3 V 67. min se do střelecké listiny záložník Lapa, když z velkého vápna levačkou uklidil míč k levé tyči branky gólmana Kuny - 3:4.
V 71. min. útočník Pecimuth vstřelil druhou branku v zápase poté , co z velké dálky prostřelil vybíhajícího gólmana Kunu a balón se dokutálel do prázdné branky soupeře. Ani dobíhající obránce nestačil odkopnout míč do bezpečí - 3:5.
Na konečných 3:6 upravil záložník Fitzbauer, který si na polovině soupeře vybojoval balón a z velkého vápna tvrdou pohotovou střelou uzavřel na 3:6.
TJ Viktoria Sedlec porazila TJ Sokol 6Cerhrnice 6:3.
TJ Sokol Sokol Cerhenice TJ Viktoria Sedlec 3:6 (0:2)
Branky VS: Pecimuth 2, Pohanka, Saša Lapa, Fitzbauer, Ďoubal