Výhru Viktorky v závěru zápasu pojistil Gono

Sedlec – V 19. kole na sebe narazili sousedé v tabulce okresního přeboru. Druhá TJ Viktoria Sedlec na svém hřišti přivítala třetí TJ Star Tupadly. Oběma mužstvům se v minulých kolech vedlo rozdílně: Viktorka s 39 body remizovala v Malešově 1:1, Star s 35 body porazila doma Uh. Janovice B 4:2. 

Luboš Votava postrádal Ivičiče Hvězdu, Spáčila a Petra Mrštíka

 

 

TJ Viktoria Sedlec - TJ  Star Tupadly 2:0 ( 1:0)

.

 

Diváci během prvních sedmi minut viděli tři gólové šance.  Již v 1. min. po Vavřinově trestném kopu z levé strany se ve vápně prosadil záložník Pavel Mrštík, ale hlavičkoval těsně nad branku Potměšila. Pro změnu Star zahrozila v 5. min., když osamocený útočník Jiří Kavánek z malého vápna z otočky netrefil odkrytou bránu Vokouna. Jak se později ukázalo, pro hosty to byla nejvyloženější šance prvního poločasu a zároveň zlomový moment. Protože v 7. min. obránce Vavřina zahraným trestným kopem opět z levé strany tentokrát našel ve vápně záložníka Gona, který na zadní tyči hlavou otevřel skóre – 1:0. Pak jako by se obrany domluvily, že útočníkům už v pokutovém území nedostanou žádný prostor ke střelbě, což se také stalo. Ve 25. min. Vavřinův trestný kop do pokutového území vyboxoval brankář Potměšil do autu. Oba soupeři v závěru prvního poločasu hrozili ze standardních situacích nebo stříleli ze střední vzdálenosti, ale ani jedna střela nemířila mezi tyče a tak skóre se neměnilo, proto Viktorka vedla o poločase 1:0.

 

Do druhého dějství lépe vstoupili hosté. Až v 50. min. si brankář Vokoun pořádně sáhnul na balón poté, co Hudecovu střelu ze střední vzdálenosti gólman Vokoun vyrazil na roh. O dvě minuty později se Sedlec dostala do přečíslení. Záložník Volenec před velkým vápnem měl před sebou odkrytou tupadelskou bránu, ale místo střelby zvolil centr do vápna na nabíhajícího Vavřinu, jenže jeho přetažený centr skončil v autu. V závěru zápasu Tupadly zatlačily Viktorku do defenzívy, ale do vyložené šance se nedostaly.  Nezměnil to ani ragbyový nákop z 81. min., kdy útočník Ryšán z trestného kopu „ dal jsi záležet“ ze střední vzdálenosti překopnul nejen branku domácích, ale sít za brankou. Za tento pěkný technický kousek by se musel stydět ani ragbyový anglický reprezentant  Johnny Wilkinson.  Ale zpátky k fotbalu. Naopak Tupadly mohly v 85. min. inkasovat, po patičce Ladislava Pospíšila na polovině hřišti se do otevřené obrany Tupadel dostal do úniku obránce Vavřina, jenže nechal brankáře Potměšila vyniknout a Vavřinovu střelu z vápna vyrazil na roh. O tři minuty později se po závaru před tupadelskou bránou se prosadil záložník Gono, ale z otočky vystřelil těsně vedle pravé tyče Potměšilově branky. Nakonec o definitivní tečku celého zápasu se postaral záložník Gono. 89. min. obránce Pavlík uvolnil přihrávkou na pravé straně záložníka Volence, který centrem našel ve vápně osamoceného Gona a ten po druhé v zápase vsítil gól hlavou na 2:0, což byl také konečný výsledek zápasu.  

 

TJ Viktoria Sedlec - TJ  Star Tupadly 2:0 ( 1:0)

Rozhodčí Ledvina

Branky 7. 89. Gono

 

 

Viktoria Sedlec - Vokoun - Zdychynec, Vavřina, Pavlík,Kožnar - Tvrdý, Volenec,Pa Mrštík ( 75 Vrba),Gono - Jelínek (80. Košátko) Pospíšil ( 87 Ďoubal)

 

Star Tupadly Potměšil - Krajíček, Kořínek, Císař,Hudec - Kruml, Brbohlav Semerád, Chvátal - Jiří Kavánek( 72.Chleborád) Ryšán