Ve šlágru kola Viktorka porazila Zbraslavice

 

Sedlec – V sobotu odpoledne bylo na programu šlágru kola, ve kterém na sebe narazili sousedé v tabulce v okresním přeboru. Druhá TJ Viktoria Sedlec se 42 body doma přivítala třetí TJ Sokol Zbraslavice s 38 body. Napravit si reputaci z minulého kola se pokusila Viktorka poté, co podruhé na jaře prohrála 0:1 tentokrát ve Žlebech. Naopak Zbraslavice doma nezaváhaly a porazily Uh. Janovice 2:0.

   
Trenéru Luboši Votavovi se omluvila hned šestice hráčů: Pavlík, Kolda, Gono, Vavřina, Vrba, Zdychynec.
Kouč Jursík postrádal Herčíka, Šupku.

TJ Viktoria Sedlec- TJ Sokol Zbraslavice 2:1(2:0) ... .  

 

Na mokrém trávníku v prvním poločase Viktorka měla více ze hry, ale jako první šanci si vytvořili fotbalisté Zbraslavic. V 2. min. útočník Hlava rozehrál trestný kop z pravé strany, ale jeho technický pokus skončil v náruči domácího gólmana Šilhána. Již v 5. min se Viktorka ujala vedení, když po Volencově rohu brankář Havlíček míč vyrazil před sebe na Lukáše Tvrdého, který z velkého vápna hlavou uklidil balón do sítě. - 1:0 V 15. min. se domácí obecenstvo mohlo opět radovat z gólu, když záložník Ivičič unikl po pravé straně a z velkého vápna překonal gólmana Havlíčka. - 2:0 Hosté hrozili převážně standardní situacemi nebo brejky, ale v zakončení postrádali buď razanci nebo přesnost. Jako 25. min. Kakáčkův trestný kop sice mířil mezi tři tyče, ale jeho pokus s přehledem domácí gólman Šilhán kryl. To na druhé straně Viktorka mohla vsítit gól do šatny. V 35. min po Mrštíkově trestném kopu a po Pospíšilově hlavičce se ve vápně do zakončení dostal obránce Poul, ale netrefil odkrytou bránu hostů. O minutu později na druhé straně se po standardní situaci Komárka ve vápně prosadil záložník Vohnický, ale prozatím hlavičkoval mimo bránu domácího gólmana.

 

Ve druhém dějství se obraz hry změnil. Zbraslavice začaly náporem a vytvářely si brankové příležitosti, naopak Viktorka se stáhla před svojí branku a bránila dvougólový náskok. Ve 46. min. Hlavův trestný kop, který proletěl napříč sedlickým vápnem ani jeden z hostů skluzem míč neuklidil do sítě. V55. min. se obránce M. Veselý ze standardní situace pokusil ze střední vzdálenosti překonat gólmana Šilhána, ale jeho pokus skončil za ochrannou sítí za sedleckou branku. V 60. min. se hosté konečně gólu dočkali, když po centru Kakáčka z pravé strany se ve vápně prosadil Vohnícký a snížil 2:1. A začalo dramaO pět minut později mohlo být vyrovnáno.  Po přihrávce Hlavy z pravé strany se do šance dostal ve vápně osamocený útočník Šindelář, ale netrefil zcela odkrytou bránu. Jeho střela letěla metr vedle levé tyče Šilhánovy branky. Poté mohla Viktorka 2x vsítit uklidňující branku. Nejprve 70. min po výkopu Šilhána se k odraženému míči dostal Jelínek, který byl faulován před vápnem. Jenže Hvězdova technická střela k tyči skončila v náruči brankáře Havlíčka. Nebo v 76. min. se Daniel Košátko  také dostal k odraženému míči, ale nadvakrát v tísní před velkým vápnem nepřekonal gólmana Havlíčka. A tak v zápětí mohl přijít trest „nedáš, dostaneš“. V samém závěru zápasu Zbraslavice mohly vyrovnat. Na hranici velkého vápna z pravé strany levačkou střídající Mezera trestuhodně překopnul domácí branku. A tak Viktori Sedlec uhájila těsné vítězství, když doma porazila Zbraslavice 2:1.

 

TJ Viktoria Sedlec- TJ Sokol Zbraslavice 2:1(2:0)

Rozhodčí : Zdeněk Lev

ŹK Poul, Kožnar, Spáčil,Jelínek -  J. Veselý, Šindelář

 

5. Tvrdý, 15. Ivičič - 60 Vohnický

 

 

VS -Šilhán, Kožnar, Tvrdý, Poul (55 Svoboda ) Hvězda, - Ivičič, M. Volenec, Spáčil,Pa. Mrštík - Jelínek  (88.Stolín) Pospíšil (65. D. Košátko)

 

Zbraslavice Havlíček - Semerád,Winkler,Kakáček ( 82.  Březina) Hlava, M.Veselý, J.Veselý. Komárek  A.Volenec( Mezera) Šindelář, Vohnický