Superpohár zvedl nad hlavu vůbec poprvé v historii kapitán Sedlce Nikola Kožnar


Kaňk
 – Historicky prvním vítězem finále Okresnifotbal.cz Superpoháru se stali fotbalisté Viktorie Sedlec, kteří ve středečním dohrávaném utkání na Kaňku porazili Kutnou Horu B. .

 Zápas začínal ve 25. minutě za stavu 1:0 pro Sedlec, kterou poslal do vedení 4. srpna Martin Volenec z trestného kopu. Pak bylo utkání vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám přerušeno a oba týmy se dohodly na dohrání zápasu 14. srpna.
Viktoria Sedlec – Kutná Hora B 3:2 (3:1)

 Už po dvou minutách hry udeřila Viktoria: Volencův roh trefil hlavou Mrštík a těsně před brankou poslal míč do kutnohorské sítě Spáčil – 2:0. Uběhly další dvě minuty a Sedlec se radovala znovu! Pospíšil přenechal v úniku balon Pav. Mrštíkovi, který svou ránu opřel o břevno, následnou dorážku Volence ještě Žďánský vyrazil, ale jen k nohám Ivičičovi, který zakončil přesně k tyči – 3:0. To už běžela 29. minuta hry.

 Ve 37. minutě vrátil do hry Kutnou Horu B Vocel, který si v rychlém brejku narazil s Antošem a pohodlně prostřelil Vokouna – 3:1. Do přestávky vystrašila Vokouna ještě střela Kopeckého zpoza vápna, které jen těsně minula jeho bránu.

 Po přestávce začala Kutná Hora Viktorii přehrávat a v 65. minutě dokonce skórovala: Robert Menšík napřáhl z pětadvaceti metrů a přesně trefil spodní růžek Vokounovy svatyně – 3:2. Další střelu na sedleckého brankáře vyslal Černý, balon se rychle snášel k zemi, ale zapadl těsně za bránu. Největší šanci na vyrovnání měli v 72. minutě Antoš s Vocelem, jenže prvně jmenovaného vychytal Vokoun a dorážku Vocela do prázdné brány zastavil obránce Viktorie. Neujala se ani rána Pavla Krále, která skončila na břevně Sedlce. Na druhé straně ještě pořádně protáhl Žďánského tvrdou ranou Volenec. Skóre se už v závěru nezměnilo, a tak mohl zvednout pohár nad hlavu sedlecký kapitán Nikola Kožnar.

 Trenéra Kutné Hory B Pavla Dvořáka musel naštvat špatný začátek jeho týmu: „Prvních pět minut rozhodlo. Pak jsme začali hrát. Kdybychom hráli od 0:0, tak věřím, že bychom vyhráli." Sám trenér k utkání přistupoval s vědomím, že prohrávají 0:1. „Ještě jsem nic podobného nezažil. Říkal jsem klukům, aby nedostali gól, protože jsme už prohrávali 0:1. Bohužel jsme to nesplnili," pokrčil rameny.

 Bude se ještě složení týmu Sparty B měnit? „Budeme hrát s tímto kádrem, plus budou chodit hráči z lavičky A-týmu. Nic jiného mít nebudeme," přiznal Dvořák a zhodnotil druhý poločas, ve kterém Kutná Hora měla na vyrovnání: „Měli jsme navrch, ale hráli jsme v křeči. De facto jsme hráli na dva hráče – Antoše a Vocela. Oba mohli vyrovnat a zápas by třeba dopadl jinak."

 Trenér Sedlce Luboš Votava se usmíval: „Jsem rád. Porazili jsme mužstvo z krajské soutěže posílené o hráče z divize. Je fakt, že nás druhou půlku přehrávali. Nám pomohly dva rychlé góly ze začátku. Zbytek utkání jsme jen bránili výsledek. Branku na 2:3 jsme dostali po hrubé individuální chybě ve středu hřiště. Jinak jsme situace v obranné činnosti vyřešili dobře."

 Co Votava svým svěřencům naordinoval, že dali dvě branky za čtyři minuty? „Myslím si, že šlo o špatnou koncentraci Kutnohoráků. To se jim nesmí stávat," odpovídal a vyjádřil se k vlastní sestavě: „Nehráli jsme v optimální sestavě. Museli nastoupit čtyři kluci z béčka, za jejichž pomoc jim děkuji. Kvalita byla na straně soupeře. Vocel s Antošem jsou dobří hráči. Na první kolo poháru už bychom měli být kompletní."

 Votava našel i slova chvály pro pořadatele akce a rýpl si do vedení OFS. „Pořádat Superpohár je výborný nápad ze strany kluků, co dělají okresnifotbal.cz. Patří jim velký dík. Jen škoda, že s tím nepřišel někdo od Martínků z Malína. Přeci jen zápas, kde hraje vítěz okresního přeboru s vítězem poháru OFS, by měl být v kompetenci právě těchto lidí," myslí si trenér vítěze Superpoháru.

Statistiky
Branky: 17. Volenec, 27. Spáčil, 29. Ivičič – 37. Vocel, 65. R. Menšík.
Rozhodčí: Ledvina – Mojžíš, Mucha.
ŽK: Ďoubal – Kratochvíl.
Diváci: 110.
Sedlec: Vokoun – Svoboda, Kožnar, Ďoubal, Hvězda – Ivičič (60. Hejný), Vrba (70. Košátko), Spáčil, Volenec – Pav. Mrštík (88. Stolín), L. Pospíšil.        Trenér Luboš Votava
Kutná Hora B: Žďánský – O. Nedvěd, Procházka (65. Černý), Kratochvíl, Hulman (46. Brant) – Kopecký (46. Lebeda, 73. Hulman), Vocel, B. Pospíšil, Král – Pašiak (46. R. Menšík), Antoš.              Trenér Pavel Dvořák.

Sestavy ze 4. srpna 2013
Sedlec: Vokoun – Svoboda, Pavlík, Kožnar, J. Poul – Hvězda, Vrba, Spáčil, Hejný – Volenec, Vavřina. Trenér Luboš Votava.
Kutná Hora B: Procházka – O. Nedvěd (7. Černý), F. Nedvěd, Kratochvíl, T. Pospíšil – Hačka, Lebeda, Král, Hulman – F. Černohlávek, Vodička. Trenér Pavel Dvořák.