Viktorka porazila v derby Kaňk

Kaňk – Finalista poháru OFS Viktoria Sedlec jako loni i letos se v prvním kole utkala Sokolem Kaňk.

 TJ Sokol Kaňk – TJ Viktoria Sedlec 1:3 (0:2) 

.

 

 Úvod zápasu patřil vítězi Superpoháru Viktorce, protože svojí územní převahou jsi vytvořila několik šancí. Již v 10. min. se Viktorka dostala do vedení. Po přihrávce Pavla Mrštíka z levé strany se ve vápně nadvakrát prosadil útočník L. Pospíšil0:1 Ve 13. min. záložník Spáčil přihrál za obranu Kaňku na rozeběhnutého obránce Hvězdu, který míč přistrčil Pavlu Mrštíkovi a ten tečovanou střelou upravil na -  0:2. V 15. min. záložník Vrba vybojoval míč ve středu hřiště a přihrávkou po zemi uvolnil na pravé straně Volence, který kolmicí poslal do brejku L. Pospíšila, ale jeho šanci před velkým vápnem zmařil vybíhající kaňkovský gólman J. Pospíšil. V 17. min. si brankář J. Pospíšil připsal další zákrok, když vyrazil do stran Volencovu technickou střelu z velkého vápna. Dobíhající útočník Pavel Mrštík trestuhodně z malého vápna překopnul prázdnou kaňkovskou branku. Až v 18. min. se hráči Kaňku v útoku osmělili. Po centru záložníka Kotena z pravé strany se na malém vápně z otočky prosadil J. Horký, ale mířil těsně vedle pravé tyče Vokounovy branky. V samém závěru prvního poločasu Kaňkováci měli dvě gólové šance. Nejprve 39. min. po Mandíkově trestném kopu se v závaru před sedleckou brankou dobře zorientoval obránce Pavlík a na brankové čáře uklidil míč do sítě, ale gól nebyl uznán pro ofsajd. Ve 44. min. po Čížkově rohu z pravé strany se ve vápně uvolnil záložník Koten, ale hlavičkoval jen do Vokounovy náruče.  

 

 

Ve druhém dějství se Viktorka stáhla do obrany a vyrážela do brejků, naopak Kaňkováci se více tlačili do koncovky. V 56. min. po rohovém kopu Volence se na zadní tyči ke střele dostal Zdychynec, ale jeho pokus J. Pospíšil nadvakrát kryl. V 63. min. ze střední vzdálenosti záložník Volenec vypálil na bránu Kaňku, jenže jeho střela skončila v náruči gólmana  J. Pospíšila. V 65. min. Viktorka udeřila z brejku poté, co Zdychynec z hloubi pole poslal dlouhým balónem do úniku po levé straně Hvězdu, jenž přihrál do vápna Pospíšilovi. Útočník Pospíšil přes tři protihráče zvýšil na - 0:3. V 67. min. se opět ke slovu přihlásil nejaktivnější hráč Kaňku záložník J. Horký a z velkého vápna střelou po zemi protáhnul gólmana Vokouna. Ve druhém poločase se do útoku Kaňku posunul obránce Pavlík a byl to právě on, který v 80. min. se dostal do zakončení, ovšem ve vápně netrefil odkrytou branku. Střelecké štěstí neměl ani záložník Koten, který sice se dobře uvolnil před velkým vápnem, ale mířil těsně vedle sedlecké branky. Na konec se Kaňk vstřeleného gólu dočkal, když se o čestný gól postaral záložník J. Výborný. V 85. min. o Čížkově rohovém kopu z pravé strany se odražený míč dostal k J. Výbornému a ten ranou z 25. metrů k bližší tyči uzavřel na konečných 1:3 pro Viktorii Sedlec.

 

Ve čtvrtfinále se TJ Viktoria Sedlec střetne s týmem Církvice. Utkání je na programu ve středu 11.9.2013 v 17:00 hod v Církvici.

 

 

 

TJ Sokol Kaňk – TJ Viktoria Sedlec 1:3 (0:2)

Branky : 85. Jakub Výborný - 10. 65. Ladislav Pospíšil 13. Pavel Mrštík

 

Rozhodčí: Martin Semirád

 

TJ Sokol Kaňk J. Pospíšil – Wágner, Zahajský, M. Horký, Pavlík – Mandík,(80.Boudabouza) J. Výborný, Koten, Čížek – Kubánka,(45. Klatka,75. Černý) J.Horký

 

TJ Viktoria Sedlec Vokoun – J. Poul, Kožnar,Zdychynec,Hvězda – Košátko( 48. Gono) Spáčil, Vrba, Volenec – L.Pospíšil.  Pa. Mrštík (78. Stolín)