Dvě červené karty v Sedlci byly málo, mohly být klidně čtyři


Sedlec -  Ve 4. kole přívítal Sedlec B nováčka III.třídy Červené Janovice.

Sedlec B - Červené Janovice 1:2 (1:1) 
...

.

 

 

 

Jako první se do střelecké listiny zapsal už v 7. minutě stoper V. Bouma, který z přímého kopu ze zhruba 25 metrů poslal míč rovnou do šibenice. Nádherná branka otupila počáteční tlak domácího celku, jenž se navíc v 18. minutě musel vyrovnat s další „pohromou“: M. Kolda dal zezadu kosu Z. Schneiderwindovi a zápas pro něj předčasně skončil.

Červené Janovice měly tedy výhodu přesilovky, která mohla být brzy i dvojnásobná, kdyby rozhodčí Z. Linhart našel více odvahy a po krátké chvíli ukázal druhou červenou kartu i pro už napomínaného P. Stolína. Nebylo proto divu, že známý bouřlivák byl raději už v první půlhodině zápasu vystřídán.

Viktoria se však se všemi skutečnostmi vypořádala dobře, a když přežila i šanci L. Menšíka, sama udeřila. Bylo to sice s pořádnou dávkou štěstí, ale vyrovnat se jí podařilo v 38. minutě: J. Ďoubal z přímého kopu nastřelil tyč a od ní se míč odrazil na paty brankáře M. Valenty a následně za brankovou čáru.

Po výsledkově vyrovnané první půli se obě mužstva po poločasové přestávce snažila strhnout vedení na svoji stranu, nicméně očividně větší vůli po vítězství předvedla sedlecká rezerva. Jejím nejnebezpečnějším útočníkem byl ve druhé půli M. Gono, proti němuž musel červenojanovický brankář M. Valenta dvakrát vytáhnout zákrok par excellence.

Rozhodující moment zápasu nastal v 85. minutě, kdy další střeleckou parádu předvedl P. Holý. Podobně jako před týdnem proti Klukům napřáhl z 25 metrů a poslal míč do sítě. „Tak ona to minulou neděli nebyla náhoda,“ dobírali si ho už po zápase v kabině šťastní spoluhráči.

Je nutné přiznat, že autor výstavní branky správně ani neměl utkání krátce po svém parádním kousku dohrát, protože za oplácení faulu J. Vopatřilovi byl v nervózním závěru velice blízko vyloučení. Místo toho se mu před očima jenom zažlutilo, neboť rozhodčí Z. Linhart ze svého pohledu neviděl celou situaci zcela přesně.

To J. Víta dopadl hůře. Za kritiku rozhodčího bez hanlivých výroků a za nedodržení vzdálenosti při rozehrání balonu soupeřem se mu žluté karty nasčítaly, a tak musel v 90. minutě nuceně opustit hrací plochu. Následné několikaminutové nastavení, v němž se počet hráčů na obou stranách vyrovnal, už na konečném skóre nic nezměnilo a Červené Janovice si ze Sedlce překvapivě odvezly plný počet bodů.

„Musíme hrát tak, na co máme hráče, a pak to půjde," poodhalil stanovenou taktiku červenojanovický trenér Stanislav Daněk, ovšem více z pochopitelných důvodů nebudeme prozrazovat.

Branky: 38. J. Ďoubal - 7. V. Bouma, 85. P. Holý
Rozhodčí: Z. Linhart (Kolín)
ČK: 18. M. Kolda - 90. J. Víta.

Sedlec: Bartoníček - Kolda, Pavlík, Andrašík, Svoboda - Poul, Ďoubal, Tvrdý (80.Vopatřil) ,Gono - Šilhán (45. M. Němec), Stolín (30.Vavřina)
Č. Janovice: M. Valenta - L. Hájek, V. Bouma, T. Dvořák, B. Laudát - L. Menšík, T. Menšík, D. Uher, R. Vavřina - J. Víta, Z. Schneiderwind. Střídali: P. Holý, L. Červinka, J. Červinka