Viktorka opět venku remizovala

Uhlířské Janovice – Netradičně v neděli v odpoledním čase v Uhlířských Janovicích odehrála Viktoria Sedlec své 17. kolo jarní části okresního přeboru.  Obě mužstva v minulém kole nevyhrála. Čtvrtá Viktorka s 28 body doma předměstském derby prohrála s Malínem 4:3, naopak dvanáctý Uhlíři s 12 body remizovali venku se Zbýšovem 2:2.

Trenéru Luboši Votavovi chyběli tito hráči: Tvrdý, J. Poul, Pav. Mrštík, Kožnar, Jelínek, Hvězda a Pospíšil.

FK Uhlířské Janovice B - TJ Viktoria Sedlec 2:2 (1:0)

.

 

V prvním poločase diváci moc šancí na obě strany neviděli, za to ve středu hřiště bylo mnoho osobních soubojů. V prvním dějství Uhlíři diktovali tempo hry a drželi míč na svých kopačkách, přesto se do vyložených šancí nedostali. Naopak Uhlíři mohli inkasovat. V 17. min. záložník D. Košátko uvolnil před velkým vápnem útočníka Gona, jenže ten trestuhodně napálil míč do gólmana Kmocha. A tak přišlo pravidlo, nedáš, dostaneš. V 26. min. záložník Kopecký přihrál za obranu Sedlic nabíhajícímu útočníkovi Svobodovi a ten podél gólmana Vokouna otevřel skóre  - 1:0. Viktorka se spoléhala především na obranu a vyrážela do protiútoků. Jako v 35. min obrana Uhlířů se dostala pod tlak díky presinku útočného dua Vavřina – Gono, jenže druhý jmenovaný místo střelby z velkého vápna nečekaně uklouznul.   

 

Ve druhém dějství Viktorka začala pozvolna získávat územní převahu, naopak Uhlíři se stáhli do obrany a vyráželi do brejků. V 52. min. po faulu na záložníka Vrbu z velkého vápna zahrál trestný kop Volenec, jenže jeho pokus skončil ve zdi.  V 66. min. už Viktorka vyrovnala poté, co Petr Mrštík zahrál rohový kop z pravé strany a ve vápně se prosadil hlavou střídající „žolík“ Ivičič - 1:1.  Jenže Viktoka se vyrovnávací branky dlouho neradovala, protože záhy inkasovala. V 70. min. záložník Vrba na hranici pokutového území fauloval Kopeckého. Faulovaný hráč se ujal trestného kopu a technickou střelou překonal na přední tyči gólmana Vokouna – 2:1 V 72. min. po Koldově nákopu se na hranici vápna do šance dostal útočník Vavřina, jenže po osobním souboji s brankářem Kmochem Vavřina hlavičkoval vedle domácí branky. V samém závěru Viktorka vsadila vše na útok a vyplatilo se. V 86. min. po Gonově dlouhém autu a přiťuknutí kapitána Vavřiny se odraženému míči dostal Vrba a ten z malého vápna na přední tyči prostřelil brankáře Kmocha - 2:2 Viktorka podruhé na jaře venku remizovala tentokrát v Uhlířských Janovicích 2:2.

 

 

FK Uhlířské Janovice B - TJ Viktoria Sedlec 2:2 (1:0)

Rozhodčí : Pařez

Branky: 26. M. Svoboda 70. Kopecký -  66. Ivičič, 86. Vrba

ŽK : 69. M. Svoboda

FK Uhlířské Janovice B – Kmoch – Stoupa, Blacha©, Dotlačil, Lopour – N. Marek, Veliký, Kopecký, Čížek (66. Masarovič) – Svoboda, D. Marek

TJ Viktoria Sedlec – Vokoun – Poul, Vavřina©, Zdychynec, Pavlík – Košátko ( 56. Ivičič), Volenec, Vrba, Pe. Mrštík, – Gono, Kolda