Gólman Radek Vokoun vychytal penalty a Viktorka je opět ve finále poháru!

Horní Bučice - Termínem pro semifinále poháru OFS Kutná Hora v kategorii dospělých byl čtvrtek 8. května. Na hřiště Dynama Horní Bučice zamířil loňský finalista, Viktoria Sedlec.V druhém semifinále přivítal Malín Jiskru Zruč n. S. 
Horní Bučice - Viktoria Sedlec 2:2 (2:1)  pok. kopy: 0:2

.

 Hosté sice diktovali tempo, zradila je ale koncovka. Jejich šance pochytal gólman Kleman, jejich centry v pokutovém území Dynama nikdo nenašel a nebo obrany Bučic pomohly i tyče a břevna. Ve 20. min. obrana Viktorky nechala více prostoru Kováč, který prakticky z první rány na bránu Sedlce otevřel skóre - 1:0. Z rozehrání měl blízko k vyrovnání Jelínek, jenže orazítkoval břevno. Ještě hůře to s hosty vypadalo ve 32. min: Po kolmé přihrávce na Netáhla asistent signalizoval ofsajd, ovšem rozhodčí na něj nedal a Netáhlo jemným obloučkem Vokouna přehodil - 2:0. Hosté se těsně před přestávkou přece jen dočkali kontaktní branky: Po autovém vhazování Jelínek poslal další centr do trestného území Dynama a Pospíšil si s míčem poradil - 2:1.

 Druhý poločas začala Viktorka aktivně, jenže Volenec trefil opět jen tyč v zápětí jeho střelu gólman Kleman nadvakrát vyškrábl. Zasahovat po přestávce musel ovšem i brankář Vokoun. Ten se musel hodně natáhnout po střele Kováče, v 61. min. Vamberský prošel středem obrany až do šestáckty, jenže Vokoun jeho tutovku skvěle zneškodnil. Vyrovnání se hosté dočkali v 70. min., Jelínek výborným pasem do křídla vysunul Petra Mrštíka, který nekompromisní ranou pod břevno srovnal na 2:2. Jelikož se na stavu až do konce zápasu nic nezměnilo, došlo na pokutové kopy.

 Viktorka rozhodla už v první sérii tří penalt: Gono i Volenec jistě proměnili, pokusy Škalouda a Pelikána gólman Vokoun zlikvidoval a poslal tak Sedlec opět do finále poháru!

 K týmu Dynama Horní Bučice se pro semifinále poháru OFS vrátil trenér Miroslav Kováč. "Alespoň jednou jsem chtěl zažít finále," přiznal po zápase a dodal: "Nikdo nám nevěřil, vyždímali jsme ze sebe, co jsme mohli. Byl to super výkon." Přitom Dynamo vedlo už 2:0 a postup mělo nadosah. "Za stavu 2:1 šel Vamberský úplně sám na bránu, mohl to rozhodnout. Určitě se ale nemáme za co stydět."

 Loňský finalista Viktoria Sedlec do posledního zápasu poháru OFS Kutná Hora postoupil i letos. "Dneska jsme ale opravdu měli namále," uvědomuje si trenér Luboš Votava. "Prvních třicet minut jsme trestuhodně podcenili, kluci k zápasu přistoupili hodně lehkovážně, jak mistři světa a po půlhodině prohrávali 2:0," přiznal a pokračoval: "Naštěstí jsme alespoň srovnali a v penaltách měli více štěstí."

Branky: 20. Kováč, 32. Netáhlo - 44. Pospíšil, 70. Petr Mrštík
Rozhodčí: Petr Procházka
ŽK: Kadlec - Pav. Mrštík.
H. Bučice: Kleman - Kadlec (72. Růžička), Dlouhý, Paták, Martínek - Škaloud, Vamberský, Netáhlo, Doležel (65. Čárný) - Kováč ml., Pelikán. Trenér Miroslav Kováč.
Sedlec: Vokoun - Hyka, Vavřina, Gono, Hvězda - Ivičič, Volenec, Pav. Mrštík, Petr Mrštík - Pospíšil, Jelínek.


Malín - Zruč n. S. 1:0 (1:0)

Branka: 27. Jos. Kraus.
Rozhodčí: Tomáš Fidra.
ŽK: 2/1.
Diváků: 40.
Malín: Staš - Novotný, Střemcha, Hylský, Rathauz, Jos. Kraus, L. Kraus, Štoček, Růžička, T. Vojtíšek (46. Kraus), Dupal (25. O. Vojtíšek).
Zruč: Cudlín - Z. Louda, Jouza, L. Jelínek, Brabec, M. Váňa, P. Jelínek, T. Louda, Zeman, Viktora, Koudela.