Volenec svým hattrickem odvrátil pokutové kopy

 Sedlec -  I v neděli bylo na programu 2. kola III. třídy šlágr kola. Do Sedlic přijeli fotbalisté Hlízova, kteří na úvod sezóny doma porazili Kluky 5:0. Naopak Viktoria Sedlec i přes prohru 3:4 na PK přivezla ze hřiště z Bílého Podolí zlatý bod, když v normální hrací době skončilo utkání 1:1. Nutno podotknout, že VSB vedla v na soupeřově hříšti 1:0.  Na utkání byla delegována trojice rozhodčí  Kosina, Freund a Vala.

TJ Viktoria Sedlec B – TJ Sokol Hlízov 3:2 (2:1) 

.

 

Od úvodních minut se na branku Hlízova  valil jeden útok za druhým. Již v 9. min poprvé v zápase zaúřadovala spolupráce Jelínek – Volenec, když Dostálův přetažený centr zprava vrátil záložník Košátko zpět do pokutového území na útočníka Jelínka.  Ten sice pohotově vystřelil, ale jeho ránu gólman Hebr vyrazil jen před sebe a dobíhající Volenec si položil gólmana na malém vápně a chladnokrevně uklidil míč do branky – 1:0 O deset minut později po Gonově rohu z pravé strany Volenec vápně nahrál hlavou L. Tvrdému, ten však z voleje přestřelil hlízovskou branku. V 27. min. se podruhé v utkání ke slovu opět přihlásila spolupráce Jelínek – Volenec. Útočník Jelínek zatáhnul balón po pravé straně a do vápna poslal přízemní centr, ten sice odvrátil stoper Balvín, ale odražený míč skončil na kopačkách Volence, který střelou k pravé tyči upravil na - 2:0 Záložník Volenec tak potvrdil střeleckou formu ze soboty. Hlízov se osmělil až půlhodině hry, když ze střední vzdálenosti vypálil J. Špitálník, ale jeho navštívenka zatím skončila vedle branky gólmana Vokouna. Poté sedlečtí fotbalisté zahazovali jednu šanci za druhou. Nejprve ve 32. min. po Jelínkově přízemním centru z pravé strany se míč dostal k osamocenému Petru Mrštíkovi, ten však v plném náběhu levačkou netrefil zcela prázdnou branku. Ve 33. min. za soupeřovu obranu si naběhl útočník Jelínek a z velkého vápna střelou orazítkoval spojnici hlízovské branky a z následné dorážky záložník Volenec překopnul bránu gólmana Hebra. Když už sdálo, že Viktorka půjde do kabin s dvoubrankovým náskokem, přišla studená sprcha v podobě inkasované branky.  Ve 42. min. kapitán a trenér v jedné osobě Čáp se postavil trestnému kopu a ze 30 metrů vymetl pravý horní růžek Vokounovy branky - 2:1.

 

Po přestávce Hlízov mě častěji míč na kopačkách, ale do vyložených šancí se nedostali. Ve 46. min. ze střední vzdálenosti vystřelil útočník Špitálník, ale brankář Vokoun jeho pokus vleže nadvakrát kryl. Spíše než pohledná hra ve druhém poločase bylo plno osobních soubojů na obou stranách. Naopak Viktorka vycházela ze zabezpečené obrany a vyrážela do protiútoků. Jako po hodině hry se dostal do brejku Stolín, ale z velkého vápna brankáře Hebra nepřekonal, protože jeho pokus vyrazil na roh. V 68. min. hosté vyrovnali, když si za obranu Sedlic „naběhnul“ rychlonohý Špitálník, který využil svého ofsajdového postavení a z velkého vápna překonal vybíhajícího Vokouna – 2:2 O šest minut později se opět před velkým vápnem postavil ke standardní situaci Čáp, ale naštěstí pro Viktorku jeho pokus skončil v ochranné síti. Plné hlediště diváků už nejspíš počítalo s pokutovými kopy, jenže k tomu nakonec nedošlo, protože přišla 78. min., ve které Martin Volenec korunoval svůj zápas svým hattrickem. Po přihrávkách Koldy a Tvrdého míč doputoval střídajícímu Culkovi, který centrem z pravé strany oslovil Volence, a ten nekompromisně hlavou uzavřel na konečných 3:2 pro TJ Viktorii Sedlec.

 

 

TJ Viktoria Sedlec B – TJ Sokol Hlízov 3:2 (2:1)

Branky: 14., 27., 78. Volenec – 42. Čáp, 68. J. Špitálník

Rozhodčí: Kosina, Freund,Vala

TJ Viktoria Sedlec B – Vokoun – Hyka, Gono, Ďoubal©, Kolda – Dostál (60. Culek ),Trvdý, Volenec(83. Andrašík), Petr Mrštík(46. Hvězda) – Jelínek (46. Stolín), Košátko.

TJ Sokol Hlízov – Hebr – Budín, Balvín , Mathé, Richtár( 14. Procházka) – Karvai, Holín, Štainz, Eszenyi – Špitálník , Čáp ©.