Sedlecká reserva vyhrála na pokutové kopy

Sedlec – V sedmém kole III. třídy na sebe narazili sousedé z horní poloviny tabulky. Proti sobě nastoupily rezervy VSB a Kácov B. Oba soupeři měli na kontě 13 bodů.  V minulém kole čtvrtá VSB prohrála v Horkách 8:3, naopak třetí Kácov B doma rozstřílel Kluky vysoko 7:0.

TJ Viktoria Sedlec – FK Graffin Kácov B 0:0 4:2 PK

 

.

 

 

Po úvodním oťukávání mezi oběma soupeři diváci viděli první šanci až po čtvrthodině hry. Když záložník Futera z pravé stany zahrál trestný kop, ale jeho pokus letěl těsně nad levou šibenici Jónovy branky. Ani Viktorka nebyla s brankovou příležitostí pozadu. V 25. min obránce Hyka z levé strany rozehrál standardní situaci, na kterou si naběhnul do vápna útočník Jelínek, ten však pustil míč za sebe na zadní tyč, kde se objevil obránce Ďoubal, jenže Hykův rozehraný míč po zemi nedokázal skluzem uklidit do branky.  V 29. min. se útočník Sádlo z půlky hřiště dostal do úniku, jenže než se s míčem dostal na velké vápno, doběhl ho obránce Gono a jeho střelu nejprve zablokoval a následně odkopnul míč do bezpečí. Po půlhodině hry záložník Spáčil vystřelil z velké vápna k levé tyčce, ale jeho pokus brankář Páleník vyrazil. Dobíhající útočník Jelínek na malém vápně patičkou oslovil záložníka Cimra, ten však z vápna levačkou gólmana Paleníka na brankové čáře nepropálil. Ve 33. min. si VSB vytvořila další gólovou šanci. Po centru záložníka Cimra z levé strany se míč dostal na kopačky ve vápně ke Stolínovi, ten však ve stoprocentní příležitosti selhal a překopnul prázdnou branku Kácova. Jenže co nestalo!  Za neproměněnou šanci byl trenérem Vopatřilem nekompromisně útočník Stolín stažen ze hřiště!!  Ale zpátky zápasu. Ve 39. min. útočník Jelínek před vápnem přihrávkou oslovil defenzívního záložníka Koldu, ale z hranice šestnáctky zakončil vedle levé tyčky Páleníkovy branky.

 

Úvod druhého dějství patřil Viktorce. Ve 48. min. záložník Cimr technickou střelu z trestného kopu z pravé strany protáhnul brankáře Paleníka k levé tyčce, ale ten svým zákrokem jeho pokus vytěsnil na rohový kop. O šest minut později záložník Vrba před vápnem přihrál volnému střídajícímu Vavřinovi, ten však z vápna překopnul kácovskou branku. Ve druhém poločase se hosté spoléhali na standardní situace, ale ty většinou odvrátila pozorná sedlecká obrana. Jako v 75 min. obránce Ďoubal odvrátil hlavou míč do autu poté, co Futera rozehrál trestný kop z levé strany. Poté ještě kácovští fotbalisté dvakrát zahrozili. Nejprve o minutu později po Pivoňkově centru z pravé strany se ve vápně dostal do šance osamocený záložník Berky, ale jeho hlavička skončila mimo branku gólmana Jóna. A v 79. záložník Soucha vystřelil ze střední vzdálenosti, ale gólman Jón na brankové čáře jeho pokus zlikvidoval, když jeho střelu vyrazil do autu. V samém závěru o výsledku a odvrátit pokutové kopy mohl dvakrát útočník Cimr. Nejprve v 84. min po pravé straně obránce D. Košátko poslal do brejku střídajícího Vavřinu, který ve vápně po osobním souboji s obráncem Arturem Panou ho svým tělem odstavil od míče a následně před vápnem přihrál nabíhajícímu Cimrovi, ten však z vápna gólmana Páleníka nepřekonal. V 90. min. po Vavřinově rohovém kopu z levé strany se na zadní tyči prosadil osamocený útočník Cimr, ale hlavičkoval jen do ochranné sítě za brankou hostů. TJ Viktoria Sedlec nakonec porazila Kácov B na pokutové kopy poměrem 4:2.

TJ Viktoria Sedlec – FK Graffin Kácov B 0:0 4:2 PK

Rozhodčí Fencl

PK

TJ Viktoria Sedlec – FK Graffin Kácov

Vavřina - dal                      Pana - dal

Hyka  - nedal                     Futera - nedal

Spáčil - dal                        Štepán Štorch  - nedal

Cimr - dal                          Pivoňka - dal

Gono -dal

TJ Viktoria Sedlec : Jón –  D. Košátko , Gono, Ďoubal, Hyka – Vrba(66. A.Košátko), Spáčil©, Kolda, Cimr – Jelínek(45.Vavřina), Stolín(33.Culek)

FK Graffin Kácov : Páleník: Šourek, Pana, Štorch Š., Pivoňka©, Pospíšil, Sádlo(46.Blažek) , Futera, Soucha, Berky, Jonáš