Předměstké derby v réžii Viktorky

Kaňk – Ve 4. kole okresního přeboru bylo na programu předměstské derby, ve kterém fotbalisté Sokola Kaňk doma přivítali T J Viktorii Sedlec.  V minulém zápase osmá TJ Viktoria Sedlec s pěti body zvítězila doma nad Malešovem 3:1, naopak poslední TJ Sokol Kaňk  bez bodu prohrál venku s Kutnou Horou B 4:1. Trenéru Luboši Votavovi chyběli tito hráči: Culek, Hvězda, Gono, Kořínek a Kožnar  Za B týmem jeli Tvrdý a Vrba.

TJ Sokol Kaňk  – TJ Viktoria Sedlec 1:5 (0:3)

Na mokrém trávníku se v dresu Viktorky představily hned dvě sourozenecké dvojice. Pavel a Petr Mrštíkové a Jan a Jakub Spáčilovi. Úvodní čtvrthodina zápasu patřila Viktorce. Již 9. min. diváci mohli vidět první akci zápasu v podání bratrů Spáčilů. Když z levé strany odcentroval záložník Jan Spáčil a našel ve vápně svého bratra Jakuba, který sice pohotově hlavičkoval, ale brankář Gráf jeho hlavičku vytěsnil na roh. Stejně jako proti Malešovu doma i tentokrát se Viktoriánům podařilo vsítit úvodní branku zápasu. V 10 min. útočník Pavel Mrštík si ve vápně zpracoval centr z pravé strany a míč přiťuknul volnému kapitánovi Volencovi a ten chladnokrevně uklidil míč do Gráfovy branky – 0:1 V 15. min. se pro změnu ke slovu přihlásili bratři Mrštíkové. Útočník Pavel Mrštík po zisku balónu na své půlce se dostal do úniku. Následně Pavel Mrštík uvolnil na levé straně svého bratra Petra, který přihrál po zemi do vápna, kam si naběhnul Pavel a střelou po zemi upravil na – 0:2. V 27. min. obránce Kolda uvolnil českou uličkou na levé straně Jana Spáčila, ten však z vápna technickou střelou překopnul Gráfovu branku. Ve 32. min. to bylo už 0:3 poté, co Jakub Spáčil nejprve vybojoval balón a následně přihrávkou uvolnil Petra Mrštíka, který z 25 metrů zpoza vápna přízemní střelou k pravé tyčce překonal brankáře Gráfa. To na druhé straně hodně osobě dával vědět agilní středopolař Černohlávek.  Ve 37. min. si gólman Jón připsal druhý svůj zákrok utkání poté, co ze střední vzdálenosti vystřelil Černohlávek a protáhnul gólmana Jóna k levé tyčce. Fotbalisté Kaňku měli další šanci až minutu před koncem. Po trestném kopu Růžičky z pravé strany se do zakončení dostal útočník Mořický, jenže hlavičkoval nad branku Sedlic.

 

Ve druhém poločase fotbalisté Kaňku začali náporem, ale ještě předtím se do zakončení z velkého vápna dostal záložník Jan Spáčil, který razantní střelou provětral Gráfovy rukavice. Ve 47. min. se útočník Matz prosadil ve vápně, ale jeho střela letěla vedle pravé tyčky Jónovy branky. O minutu později se po trestném kopu Veselého ve vápně uvolnil záložník Černohlávek a mířil přesně do branky Jóna, ovšem gól neplatil pro ofsajd. Jenže v 53. min. ofsajd už nebyl, kdy se opět prosadil ve vápně záložník Černohlávek a snížil na 1:3.58. min. Viktorka získala zpět potřebný klid na kopačkách, když se o to postaral záložník Jakub Spáčil, který ve vápně zužitkoval přihrávku od Patra Mrštíka z levé strany 1:4. V 70. min. se o druhou branku zápasu a na konečných 1:5 uzavřel Pavel Mrštík, když z velkého vápna překonal gólmana Gráfa.  V 81. min. obě mužstva dohrávala utkání o 10,  poté co o Vavřina a Mořecký dostali  červenou kartu a šli předčasně do kabin. TJ Viktoria Sedlec podruhé za sebou vyhrála, když venku porazila TJ Sokol Kaňk 5:1.

                                                                                              

TJ Sokol Kaňk  – TJ Viktoria Sedlec 1:5 (0:3)

Kaňk - Sedlec 1:5 (0:3)
Branky:53. F. Černohlávek - 10. M. Volenec, 15., 70. Pav. Mrštík, 32. Petr Mrštík, 58. Jak. Spáčil.

Rozhodčí:František Křivka.ŽK: 88.Tigali – 51. Kolda.ČK: 81. Mořický - 81. Jan Vavřina.

Diváků:60.

Kaňk:Gráf - Wagner (71. Tigali), Koten, M. Horký, M. Klatka, Mořický, D. Klatka, Růžička (62. Boudabouza), R. Matz, F. Černohlávek, Veselý.Sedlec: Jón - Kolda, Jan Spáčil, Hyka (60. D. Košátko), Jan Vavřina, Volenec, Jak. Spáčil (70. Baginski), Zdychynec, Pav. Mrštík, Pulkert, Petr Mrštík.