Viktorka ztratila v závěru zápasu tříbrankové vedení

Sedlec – Ve šlágru pátého kola OP TJ Viktoria Sedlec doma přivítala TJ Sokol Hlízov. V minulém zápase oba týmy vyhrály. Čtvrtá Viktorka s 8 body porazila venku předměstském derby Kaňk 5:1. Druhý Hlízov s 10 body rozstřílel KHB 5:0.

TJ Viktoria Sedlec –TJ Sokol Hlízov. 3:3 pk 1:4 (2:0)

Úvod zápasu patřil fotbalistům Hlízova , který sice začali náporem, ale do vyložených šancí se nedostali, naopak Viktorka hrozila protiútoky. Ve 12. min. Hlízov si vytvořil první standardní situaci zápasu poté, co se k míči postavil obránce Linhat, ovšem z velkého vápna překopnul branku gólmana Jóna. Viktorka začala papírové předpoklady trhat ve 23. min., kdy záložník Hvězda si na levé straně ve vápně ze 4 obránců Hlízova udělal „slalomové tyče a přihrávkou po zemi na malé vápno jako na zlatém podnose předložil míč nabíhajícímu kapitánovi Volencovi, který s přehledem uklidil balón do sítě a otevřel skóre utkání – 1:0 Další krásnou přímočarou akci Viktorka předvedla po půlhodině hry, která byla po ose: Hvězda, Pulkert a Gono. Na levé straně záložník Hvězda uvolnil středopolaře Pulkerta, který se prosadil ve vápně přes dva protihráče a nahrál do druhé vlny nabíhajícímu útočníkovi Gonovi, který tvrdou střelou vymetl pravou „špinvou šibenici gólmana Míška - 2:0 O 3 minuty později hráči Viktorky ukázali další pěknou akci. Střední záložník Pulkert oslovil nahrávkou na levé straně Hvězdu, který nacentroval po zemi do pokutového území, kam si naběhl útočník Gono, ale gólmana Smíška nepřekonal, protože jeho střelu vyrazil na rohový kop. Pro změnu na druhé straně se ve 37. min. zahrávala standardní situace, ovšem záložník Karvai trefil jen stojící zeď. Viktorka si vytvořila další brankovou příležitost před koncem prvního poločasu. Ve 42. min obránce Kolda poslal do vápna přetažený centr, který si ve vápně na zadní tyči pracoval záložník Hvězda a pravačkou vystrašil gólmana Smíška.

 

Ve druhém dějství se obraz hry nezměnil. Po hodině hry z velkého vápna vypálil levačkou záložník Petr Mrštík, ale jeho střelu brankář Smíšek nadvakrát kryl. O dvě minuty později na druhé straně se po Linhartově trestném kopu se ve vápně k hlavičce dostal obránce Výborný, ale hravou zakončil nad branku gólmana Jóna. V 68. mim. bylo na lavičce i v domácím sektoru vypukla velká radost, protože Viktorka vstřelila třetí gól utkání po ose: Hyka – Baginski – Pavel Mrštík. Střídající záložník Hyka levačkou poslal po levé straně do brejku Baginského, který jsi udělal kličku a míč předložil útočníkovi Pavlu Mrštíkovi. Ten se individuálně uvolnil a z velkého vápna k bližší tyči překonal brankáře Míška. Míč se odrazil od levé tyčky a zapadnul do sítě – 3:0 Poslední čtvrthodina patřila Hlízovu. V 75. min. pro obranu Viktorky přišlo první varování, když obránce Haneš  se dostal za obranu Sedlic poté, co si ve vápně zpracoval dlouhý balón. Jenže jeho střela mířila vedle pravé tyče gólmana Jóna. V 80. min. Hlízov snížil na 3:1, když obránce Linhart z půlky hřiště rozehrál trestný kop. Za obranu Sedlic si opět naběhl Hanuš a snížil na - 3:186. min. se Hlízov znovu střelecky prosadil, když se ve vápně uvolnil střídající Karel Němec a upravil na – 3:2 V nastaveném čase v 92. min. se o vyrovnání postaral střídající útočník Janovský. Po Linhartově trestném kopu z pravé strany si na zadní tyč naběhl osamocený útočník Janovský a hlavou překonal brankáře Jóna - 3:3  V pokutových kopech o druhý důležitý bod byl úspěšný Hlízov a to v poměru 4:1.

Sedlec - Hlízov 3:3 (2:0)Pokutové kopy: 1:4.

PK  VS : Hyka dal. Volenec nedal, Gono nedal.

Hlízov : Janovský dal, Linhart dal, K. Němec dal, Pavel Růžička dal.

Branky:27. Volenec, 34. Gono, 68. Pav. Mrštík - 80. Hanuš, 86. K. Němec, 90.+2 Janovský.

Rozhodčí:Luboš Pluhař.

ŽK: 81.Volenec, 89. Kořínek – 56. Židík, 10. M. Výborný.

Diváků:110.

Sedlec:Jón - Kolda, Kožnar, Volenec©, Brabec (61. Hyka), Pav. Mrštík (89. Rybák), Pulkert, Petr Mrštík, Gono, Kořínek, Hvězda (67. Baginski).

Hlízov:Míšek - Hanuš, Linhart, P. Holík, Mathé, Židík, Karvai (55. Janovský), Luk. Křelina (67. K. Němec), P. Růžička©, M. Výborný (89. Mašek), Kvíčala (90. Čáp).