Sedlecká Viktorka udržela prakticky celý zápas 1:0 a v závěru Vrdy dorazila dvěma góly

Teprve ve třetím kole okresního přeboru se fotbalisté Viktorie Sedlec představili vlastním fanouškům. Po dvou zápasech venku v sobotu přivítali Slavoj Vrdy.
Sedlec - Vrdy 3:0 (1:0)

.

Do utkání plného nepřesností a nakopávaných míčů vstoupili lépe domácí, kteří otevřeli skóre už v 8. min.: K. Truksa sice Jak. Spáčilovi vypíchl míč, ale směrem na vlastní bránu a po centru Hvězdy skóroval hlavou Pav. Mrštík - 1:0. S přibývajícím časem se začali osmělovat hosté, ovšem zradila je finální přihrávka. Tepve ve 33. min. K. Truksa vysunul Hronka, proti kterému ale skvěle vyběhl Šilhán a pádem pod nohy vrdského útočníka situaci zachránil. To na druhé straně po ztrátě míče R. Truksy uprostřed hřiště Hvězda viděl volného M. Volence, jehož technickou ránu k tyči na brankové čáře vykopl Spěvák a dorážka Pav. Mršítka už těžila z ofsajdu. Po další rychlé akci domácích ve 39. min. z přihrávky Hvězdy zakončoval z výborného místa Jelínek, ale těsně vedle. Rozhodčí Lev v závěru prvního poločasu vzájemnou strkanici Pav. Mrštíka s Caklem ohodnotil pouze žlutou kartou.

 

 

Hned zkraje druhého poločasu M. Volenec po rohovém kopu pálil jen do nohou gólmana a v následujících minutách se zdálo, že Vrdy dokáží s výsledkem něco udělat. V 57. min. K. Truksa nastřelil trestný kop do pokutového území, kde M. Kebza v čisté šanci selhal - pálil vedle. Stejný hráč měl příležitost i v 80. min., kdy ho do samostatného úniku vysunul Hronek, domácí ale tentokrát podržel gólman Šilhán včasným vyběhnutím. A když se hostům nedařily ani trestné kopy a střely ze střední vzdálenosti, ze kterých trefovali ochrannou síť za bránou, měnilo se skóre na druhé straně: V 84. min. po faulu na Vokouna rozhodčí ponechal výhodu, T. Hejný z pravé strany předložil míč šestnáctky a M. Volenec měl před sebou už jen prázdnou bránu - 2:0. Třetím gólem hosty dorazil Zdychynec po rohovém kopu. Další branku mohl přidat v samotném závěru ještě Vokoun, když ho opět z pravé strany našel T. Hejný, ale gólman, tentokrát coby útočník bránu netrefil.

Za stavu 1:0 domácí přežili šance hostů díky výborným zákrokům gólmana. "Michal Šilhán nás podržel," souhlasil sedlecký trenér Luboš Votava. "Za druhou půli to je až trochu nespravedlivý výsledek, Vrdy byly celý druhý poločas lepší," přiznal a dodal: "Z brejků jsme ale dali dvě branky. 3:0 je pro nás velmi slušný i vzhledem k tomu, že když nastoupí oba Truksové, jsou Vrdy hodně silným soupeřem."

Ve druhém poločase se v útoku Viktorky objevil brankář Radek Vokoun. "Někteří kluci jsou nemocní, jiní v práci. Je nás ale osmnáct, šli kluci z lavičky. Například Hejný je bývalý dorostenec a na gól na hrál a připravil i další šanci," upozornil Luboš Votava.

Vrdy mohou litovat šancí za stavu 1:0. "Rozhodně," uvedl trenér hostů Jiří Chadraba. "Góly jsme dostali už v závěru. Ve standardních situacích jsem věřil Radimovi Truksovi, nějaký střela tam spadnout mohla," uzavřel.

Branky: 8. Pav. Mrštík, 84. M. Volenec, 87. Zdychynec. Rozhodčí: Zdeněk Lev. ŽK: Jelínek, Pav. Mrštík - Cakl, R. Truksa, Hronek, L. Doubek. Sedlec: Šilhán - M. Poul, Zdychynec, Kožnar, Vavřina (46. Vrba) - M. Volenec, Jak. Spáčil, L. Tvrdý, Hvězda - Pav. Mrštík (46. T. Hejný), Jelínek (65. Vokoun). Trenér Luboš Votava. Vrdy: M. Doubek - Šolta, L. Doubek (85. Hájek), Spěvák, Cakl - Radovnický, K. Truksa, R. Truksa, Vocl - M. Kebza, Hronek. Trenér Jiří Chadraba.

Zdroj: svoboda.info