Vrdy si odvezly všechny tři body

Sedlec - Ve 20. kole Okresního přeboru přivítala Viktoria Sedlec na svém hřišti vedoucí tým tabulky Slavoj Vrdy. V minulém kole prohrála Viktorka v Nových Dvorech na penalty, když zápas po 90ti minutách skončil bez branek.  

Viktoria Sedlec : Slavoj Vrdy 1:3 (0:2)

301



 Hned v úvodu zápasu Vrdy ukázaly svou silou zbraň, což je velká rychlost, bojovnost a rychlé protiůtoky. Domácí se mohli trochu náhodně dostat do vedení v 6. minutě, když se centr na přední tyč z pravého rohu dostal odrazem až před bránu k Pavlu Mrštíkovi, ale oď něj se bohužel míč odrazil jen k obránci Vrdů. V 10. minutě domácí stoper Kožnar na polovině hřiště nesmyslně odevzdal míč na kopačky soupeře a Vrdy upalovaly v přečíslení na bránu domácích. Kožnar mohl svoji chybu napravit, ale přihrávku hostujícího útočníka srazil do brány - 0:1. Pár minut poté hosté přidali opět gól z rychlého brejku, ale přihrávka před bránu byla tentokrát do ofsajdu a branka správně nebyla uznána. Hosté nadále útíkali obraně Sedlic, ale naštěstí ani jeden protiútok neskončil gólem. Toho se hosté dočkali ve 40. minutě. Nedůraznost ve vápně stála Sedlice góĺ, když si neatakovaný útočník Petr Tomáš zpracoval míč a pohotovou střelou z otočky k pravé tyči zvýšil na 0:2. Těsně před koncem poločasu poslal Pavel Mrštít do brejku po pravé straně bratra Petra, ten střelo po zemi trefil brankaře Šindeláře.

 Díky bojovnosti a pressingu přidaly Vrdy hned v úvodu poločasu třetí gól. Na vysoký centr na zadní tyč z pravé strany si naběhl Nesládek a hlavou míč uklidil přesně k tyči - 0:3. Poté se Vrdy stáhly a čekaly co ukažou domácí. V 52. minutě se Petr Mrštík prokličkoval z pravé strany až před vápno, ale tvrdá přízemní střela mířila jen vedle pravé tyče. V 72. minutě se míč napodruhé dostal k Jiřímu Kubcovi za obranu hostů, ten bohužel netrefil dobře míč a brankář v pohodě slabou střelu kryl. Domácí se dočkali hned poté, když se ve vápně dostal k zakončení Dominik Jiráň a míč propálil z hranice penalty do brány - 1:3. Před koncem zápasu se ukázal i domáci brankář, když přízemní střelu z 20 metrů mířící na vzdálenější tyč vytěsnil na roh. Konečný tlak domácích už zádnou šanci nepřinesl a tak si Vrdy odvezly zaslouženě všechny tři body. 

Viktoria Sedlec : Slavoj Vrdy 1:3 (0:2)

Sestavy
Domáci:
 Rybák - Tvrdý (24. Košátko), Kubec, Kožnar (63. D.Jiráň), Průša - Pavel Mrštík, Petr Mrštík, Kořínek, Jakub Spáčil (54. Culek) - Kolda, Vavřina  

Vrdy: Šindelář - Havránek, Lukáš, Solta, Chudomel - Víšek, Růžička, Štěpánek, Plašil, Tomáš - Nesládek

Branky: 72. Dominik Jiráň - 11. Kožnar (vlastní), 40. Pert Tomáš, 47. Jiří Nesládek, 

Diváků: 100

Rozhodčí: Kučera Jaroslav - Volenec Jiří, Volenec Tomáš

302
303
304
305
306
307