TJ Viktoria Sedlec

Oficiální stránky klubu

Útočník Pavel Mrštík čtyřmi brankami zničil SK Ronov na Dobravou

Sedlec – TJ Viktoria Sedlec odehrála předposlední přátelské utkání na svém hřišti. Tentokrát přivítala tým SK Ronov nad Doubravou. Soupeř hraje OP na Chrudimsku a nacházejí se v tabulce na osmém místě se 16ti body.


TJ Viktoria Sedlec – SK Ronov nad Doubravou 6:5 (3:3)


Od úvodních minut oba soupeři předváděli útočný fotbal. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Již v 1. min. se TJ Viktoria Sedlec dostala dovedení, když po centru Fitzbauera z pravé strany a po zpracování a přihrávce Hvězdy se ve vápně dostal do zakončení útočník Pavel Mrštík, který střelou po zemi k pravé tyčce otevřel skóre. Jenže v 5. min. fotbalisté Ronova na Doubravou vyrovnali, když se před velkým vápnem uvolnil útočník Budinský a střelou pod břevno vyrovnal na 1:1. Přestože brankář Dostál byl na malém vápně a natahoval se na střelu Budinského, tak na míč nedosáhl. Během dvou minut se útočník Budinský dostal do dvou šancí. Nejprve ve 13. min. útočník Budinský si zaběhl za obranu Sedlic a na štěstí pro Viktorku Budinský přehodil z velkého vápna brankáře Dostála i branku Sedlic. Jenže v 14. min. útočník Budinský už trestal gólem Viktorku, když byl opět za obranou Sedlic, tentokrát možná z ofsajdu (bohužel videorozhodčí nebyl přítomen na zápase), a tak hra pokračovala. Útočník Budinský technickou střelou po zemi z velkého vápna k pravé tyčce po druhé v zápase překonal brankáře Dostála - 1:2 V 15. min. Viktorka vyrovnala na 2:2, když razantní odkop obránce Vavřiny z půlky hřiště si na hranici šestnáctky soupeře zpracoval útočník Pavel Mrštík a tvrdou střelou překonal gólmana Šimona. O dvě minuty později na druhé straně zazněla branková konstrukce, když se před velkým vápnem uvolnil útočník Budinský a svojí střelou orazítkoval pravou tyčku branky gólmana Dostála. V 25. min. útočník Malý dostává SK Ronov nad Doubravou opět do vedení - 2:3

Ve 34. min. obrana Viktorky byla v pohotovosti. Obránce Žídek si připsal obraný zákrok poté, co vykopával Černíkovu střelu z brankové čáry. Pak se do dvou gólových příležitostí ve vápně prosadil útočník J. Poul. Nejprve po přihrávce Hvězdy ve vápně se do zakončení dostal útočník J. Poul, ovšem míč napálil do gólmana Šimona. O minutu později spoluhráč v útoku Pavel Mrštík uvolnil nahrávkou ve vápně J. Poula i tentokrát nastřelil brankáře Šimona. K následné dořážce se dostal záložník Josef Svoboda, jenže přestřelil branku hostů.
V závěru prvního poločasu si oba soupeři vypracovali šance na obou stranách. V 37. min. soupeř zahrozil z brejku, když útočník Budinský přihrál volnému ve vápně spoluhráči v útoku Malému, ale brankář Dostál jeho pokus Malého vyrazil na rohový kop. O dvě minuty později na druhé straně útočník Pavel Mrštík zachytil špatnou rozehrávku gólmana Šimona a přihrál míč volnému Hvězdovi, ten však v plném náběhu přestřeli bránu soupeře. Ještě do poločasu Viktorka vyrovnala, když v 41. min. útočník J. Poul nahrál záložníkovi Košátkovi, který ve vápně nadvakrát v brance propálil gólmana Šimona – 3:3

Hned po změně stran diváci viděli první hattrick zápasu, o který se postaral v barvách soupeře útočník Budinský. Ve 48. min. SK Ronov nad Dobravou dostal do vedení, když útočník Budinský z otočky ve vápně prosadil a střelou po zemi dal na 4:3.
V 58. min. Viktorka vyrovnává na 4:4, když po trestném kopu Hvězdy z levé strany a hlavičce útočníka Koldy na zadní tyči, míč doráží z malého vápna do branky soupeře další střelec hattricku v utkání tentokrát v barvách Sedlic Pavel Mrštík. Ovšem to nebyla jeho poslední branka zápasu. Po hodině hry ve vápně byl faulován záložník Hvězda a z pokutového kopu Pavel Mrštík vsítil s přehledem další branku a upravil na 5:4. O dvě minuty později na druhé straně ze střední vzdálenosti rozehrál trestný kop útočník Malý, ovšem jeho pokus letěl vysoko nad branku Sedlic. V 68. min. soupeř vyrovnal, když se o branku postaral Zita - 5:5.

V závěru zápasu si oba týmy vytvořily šance na obou stranách. Nejprve v 85. min. po Polákově rohu se ve vápně prosadil Široký, ale na štěstí pro Viktorku mířil těsně vedle levé šibenice gólmana Dostála. V 87. min. záložník Hvězda se ve středu hřiště uvolnil přes dva hráče a kolmou přihrávkou poslal do brejku útočníka J. Poula, ten však z vápna na přední tyči z pravé strany gólmana nepropálil. Minutu před koncem Viktorka udeřila. V 89. min. záložník Hvězda pečetil výhru domácích, který se na levé straně vápna uvolnil a ranou ke vzdálené tyči uzavřel na konečný 6:5 pro Viktorku. V nastaveném čase záložník Hvězda poslal útočníka Koldu do brejku, jenže ve vápně brankáře Šimona nadvakrát nepřekonal. TJ Viktoria Sedlec podruhé za sebou vyhrála, tentokrát uspěla proti týmu SK Ronov Doubravou 6:5.

TJ Viktoria Sedlec – SK Ronov nad Doubravou 6:5 (3:3)

Rozhodčí : Kafka

Branky: 1. 15. 58. 60. Pavel Mrštík 41. Košátko, 89 Hvězda – 5. 14. 48. Budinský, 25. Malý, 68. Zita

TJ Viktoria Sedlec : Dostál – Hyka, Vokoun, Vavřina, Fitzbauer – Hvězda, Zdychynec, Košátko, M. Poul – Svoboda, Pavel Mrštík - na střídačce Žídek, Rohan, Češpiva, Kolda.


SK Ronov nad Doubravou : Šimon – Samek, Staněk, Polák,Petržilka – Černík, Forman, Široký, Spěvák – Budinský, Malý - na střídačce Zita.

Následné utkání:
VSA  -Chotusice   So 4.11. 14:00 
VSB B - Křesetice  Ne 19.11. 13:30 

Odehrané utkání: 
Bílé Podolí - VSA   So 28.10. 3:1 (1:1)
Soběšín - VSB B   Ne 29.10. 1:1 (0:0)


Tréninky: 2023 
Út 16:00 hřiště? (bude potvrzeno)
Čt 17:30 Umělka sokolák (od 2.11.)

Sportovka pro děti 
(přestávka zimní)

 

Výsledky, rozpisy, tabulky ...:

A-tým:  https://www.fotbal.cz/souteze/turnaje/hlavni/a315411f-ba5b-469c-a79a-a3fc82b973ea

B-tým:  https://www.fotbal.cz/souteze/turnaje/hlavni/60528fe1-0c66-451d-995b-d05b21b72dcc