Viktorka v úvodním kole porazila Chotusice na penalty

Úvodu sezóny TJ Viktoria Sedlec doma přivítala tým TJ sokol Chotusice.
Od trenéra Jiřího Vopatřila dostal příležitost v základu Viktor Pohanka . Do branky se vrátil navrátilec z Malešova Michal Šilhán, naopak chyběl Martin Kolda a další.

Sedlec - Chotusice 2:2 (1:1) pk: 4:2
 

Úvodu utkání oba soupeři nakopávali dlouhé balóny za obranu, takže kdo čekal rychlou kombinaci plných narážeček, ten se nedočkal. Ve 13. min. fotbalisté Chotusic trestali nedůraz před velkým vápnem, když se prosadil útočník Goliáš, který z velkého vápna překonal gólmana Šilhána 0:1. Viktorka na inkasovanou branku odpověděla ve 22. min., když přihrávkou po zemi za obranu Chotusic na levé straně oslovil nabíhajícího útočníka Pavla Mrštíka, který ve vápně přehodil gólmana Výborného 1:1. Další branku Viktorka mohla střelit po půl hodině hry, když se o druhou branku zápasu mohli postarat bratři Mrštíkové. Po rohu Petra Mrštíka z pravé strany se ve vápně prosadil jeho bratr Pavel, ovšem hlavičkoval však jen do břevna Chotusic. Další branku mohl střelit v 41. min.záložník Hvězda, ten však z vápně vystřelil těsně vedle levé šibenice chotusicke  branky.

 
Ve druhém poločase se hra na obou stranách nezměnila. Další branky zápasu padaly až v závěru zápasu  Nejprve v 80. min. Obránce Kožnar fauloval soupeři ve vápně a pokutový kop přehledem proměnil Křelina.1:2
Závěr zápasu však patřil Viktorce. V 87. min. Viktorka byla blízko vyrovnání když po rohovém kopu Petra Mrštíka se ve vápně na zadní tyči prosadil Jirka Kubec, ovšem z brankové čáry odvrátil obránce míč do bezpečí.
Velká chvíle Petra Mrštíka a vyrovnání Viktorky přišlo v 89 minutě, když po centru kapitána Pohanky z pravé strany jsi ve vápně na prsa zpracoval míč Petr Mrštík a pohotovou tvrdou Střelou pod břevno doprostřed branky nedal gólmanovi Výbornému šanci 2:2
V penaltovém rozstřelu doslova a dopísmene řádil Michal Šilhán, kdy nejprve neškodnil první dvě penalty
Petr Mrštík proměnil penaltu naopak Pavel Mrštík sice poslal brankáře na opačnou stranu ovšem netrefil zcela prázdnou branku. Útočník Svoboda a záložník Pohanka s přehledem proměnili pokutový kop. Naději v zkřísil brankář Výborný, který bombu snížil na 3:2.
Velkou zodpovědnost na sebe vzal 28letý stoper Nikola Kožnar a s přehledem proměnil pokutový kop na 4:2.
 
Penalty: 
TJ Viktorie Sedlec
Petr Mrštík dal
Pavel Mrštík nedal
Josef Svoboda dal
Viktor Pohanka dal
Nikola Koznar dal

TJ sokol Chotusice
Křelina nedal
Špičák nedal
Goliáš dal
Výborný dal
Sestava Sedlec:
Šilhán - Vavřina, Průša, Kožnar, Poul M, Kořínek, Kubec, Pohanka, Hvězda, Mrštík Pavel, Mrštík Petr
Střídali: Svoboda, Košátko, Dostál 

Branky: Mrštík Pavel 22., Mrštík Petr 89. - Goliáš 13., Křelina 80.