Sedlecká rezerva konečně po sedmi zápasech vyhrála

Sedlec - V 8. kole III. Třídy TJ Viktoria Sedlec B doma přivítala na svém hřišti TJ Sokol Zbýšov. S novým trenérem B mužstva Martinem Koldou a kapitánem Viktorem Pohankou už konečně Viktorka chtěla udělat všemu přítrž a konečně ochutnat vítězství podzimní části ve III. třídě, protože se nacházela na posledním místě tabulky III. třídy bez bodu. VSB čeká na výhru podzimní části okresního III. třídy už 630 minut. Devátý Zbýšov s 8 body porazil doma Č. Janovice 2:0 Viktoria Sedlec B jsi půjčila z A týmu tuto trojici: obranu vyztužil Jan Vavřina, kreativitu v záloze dodal Viktor Pohanka a klid v zakončení a střeleckou mušku propůjčil Pavel Mrštík.

Sedlec B - Zbýšov 2:0 (1:0)

 

Úvod zápasu byl fantastický, protože už ve 20 vteřině VSB se dostala do vedení, když Pavel Mrštík zpracoval balón před velkým vápnem a přihrál Marcelu Poulovi a ten z vápna prostřelil gólmana Brabce-1:0

Po vstřelené brance VSB měla územní převahu a již ve 20. min. jsi mohla pojistit vedení, když se do zakončení ve vápně dostal záložník Dostál, ale přízemní střelou trefil protihráče který stál na brankové čáře.

Viktorka držela míč na svých kopačkách a vytvářela si šance, jenže chyběla buď přesnost nebo klid koncovce.

Po půl hodině hry v Sedlicích zazněla branková konstrukce, když z velkého vápna se napřáhl Pavel Mrštík a orazítkoval břevno gólmana Brabce.

V závěru prvního poločasu se hosté prosadili po levé straně, jenže Radil mířil těsně vedle pravé tyče brankáře Rybáka.

Hned zkraje druhého dějství brankář Rybák ve 47. min. podržel své mužstvo, když se do úniku po pravé straně dostal útočník Škodák do šance, ale jeho střela která mířila k pravé tyči brankář Rybák vyrazil míč do stran. Poté VSB převzala opět iniciativu a vytvořila si další šance. Do gólových šancí se dostal střídající Jan Bohuňovský nebo útočník Pavel Mrštík, jenže v obou případech mířili nepřesně, protože buď přestřelil branku hostů nebo pokus mířil vedle branky gólmana Brabce. V 68. min.Zbýšovsti fotbaliste zahrávali standardní situaci před velkým vápnem, ale Šemíkův pokus skončil ve zdi. Nakonec se Viktorce se podařilo vstřelit druhou uklidňující branku, když 70. min. unikl záložník Dominik Jiráň a přihrávkou po zemi napříč malým vápnem na zadní tyči našel nabíhajícího Pavel Mrštíka, který placírkou tyči uzavřel na konečných - 2:0. V samém závěru zápasu si oba spoluhráči vyměnili role. V 85. min. Pavel Mrštík z pravé strany přihrál na přední tyč Dominikovi Jianovi, ale jeho střelu pravou nohou dobíhající obránce vyrazil míč na roh.

Viktorka předvedla výborný kolektivní výkon a zaslouženě porazila Zbýšov 2 0.

FOTBALOVÁ OTÁZKA NA ZÁVĚR: Kdy naposledy brankář Tomáš Rybák vychytal čisté konto?

TJ Viktoria Sedlec : Rybák - Hyka, Vavřina, Žídek, Fitzbauer - Jiráň, Pohanka, Vrba, Dostál- Pavel Mrštík, Marcel Poul

TJ Sokol Zbýšov Brabec - Jirák, Králík, Jukl, Sobotka, Radil, Škodák, Zosimčuk, Šemík, Vavřička,Horvath