Nové Dvory dlouho vzdorovali, ale Viktorka nakonec dotlačila míč do branky hostů

Sedlec - Potřetí v řadě přivítala Voktorka soupeře na svém hřišti. Tentokrát to byl tým TJ Sokol Nové Dvory. 

Sedlec  - Nové Dvory 1:0 (0:0)   

 Od úvodních minut Viktorka se nastěhovala na soupeřovu polovinu a diktovala tempo hry. Ve středu hřiště vyhrávala osobní souboje, sbírala odražené míče a vytvořila si spoustu brankových příležitostí, jenže buď zbrkle zakončila nebo neměla střela dostatečnou razanci. Soupeř se spoléhal na brejky a na dlouhé balóny za obranu, jenže obrana Sedlic hrála s přehledem a nedala novodvorským hráčům ani šanci.

Viktorka si vytvořila první gólovou příležitost ve 20 min. kdy po faulu na stopera Brabce před velkým vápnem se k trestnému kopu postavil Hvězda. Ten však technickou střelou mířil vedle pravé šibenice branky gólmana Štěpnička. Ve 25. minutě se po příhrávce Záleského probojoval do vápna Poul, ale přízemní střelu k tyčce výborně vyrazil Štěpnička na roh. Další standardní situaci Viktorka zahrávala v 35. min. Po faulu na Pavla Mrštíka před velkým vápnem se k míči postavil Poul, jenže Poulova střela mířila jen do prostředka branky, kde stál připravený brankář Štěpnička.

Obraz hry se ve druhém poločase nezměnil. I nadále Viktorka diktovala tempo hry. A hned z kraje druhého dějství se mohla dostat do vedení. Vavřina překopl obranu Nových Dvorů, kde si míč do běhu zpracoval Poul a střílenou přízemní přihrávkou našel na zadní tyči nabíhajícího Hvězdu, ten ale nedokázal usměrnit míč a ten skončil jen nad brankou soupeře. Další šance přišla opět po pravé straně v 67. min., když se útočník J. Poul uvolníl po pravé straně a přihrávkou našel nabíhajícího Pavel Mrštíka, který netrefil ideálně míč s hranice malého vápna a míč skončil vedle pravé tyče. Po následném rohu z pravé strany se k hlavičce dostal Brabec, ale brankář Štěpnička s přehledem kryl. Čtvrt hodiny před koncem se nakonec TJ Viktoria Sedlec střelecky prosadila. V 76 min. se dostal k zakončení Záleský, ale trefil jen Poula od kterého se odrazil míč k Ďoubalovi a ten prostřelil vše co mu stálo v cestě - 1:0. Hosté hrozili ze standardních situací, ale spíše z poloviny hřiště. Stejně jako v 93. min. kdy Novodvorští fotbalisté poslali dlouhý balón do vápna, ale tam byla připravena bezchybná obrana a odvrátila míč do bezpečí.
TJ Viktoria Sedlec zaslouženě porazila TJ Sokol Nové Dvory 1:0.

 

Sedlec - N. Dvory 1:0 (0:0)
Branka: 76. Ďoubal

Rozhodčí: Řípa - Hejduk, Ledvina
ŽK: Pav. Mrštík, J. Poul, D. Košátko

Diváků: 60

Sedlec: Šilhán - Vavřina, Kožnar (90. Žídek), Brabec, Průša - Hvězda, Košátko, Ďoubal, Záleský (78. Dostál) - J.Poul (90. Rohan), Pav. Mrštík

N. Dvory: Štěpnička - Žaloudek, Kratochvíl, Míča, M. Hruška, Mrázek, J. Rejthárek, Šafařík, Jarkuliš, A. Kokeš, Melezínek.